Jump to content

Prodaja automobila

Classo

Preporučene objave

Pozdrav! :)

Namjeravam prodati svoj automobil pa sam malo nesiguran oko točne procedure, ne zamjerite...

Dakle, zanima me točan slijed postupka? U kojem trenutku se primopredaje novac i na koji način?? Preko banke? Ako da preko kojeg računa: žiro ili tekućeg? U kojoj valuti?

Prije javnog bilježnika, poslije? Tko ide kod javnog bilježnika? Čitao sam da kupac ne mora nužno ići jer se njegov potpis kao ne ovjerava.

Bio bih vrlo zahvalan kada bi netko napisao potpuni slijed for dummies...

Unaprijed hvala!

Dijeli na drugim stranicama

Kupite i ispunite ili sami napravite Ugovor o kupoprodaji motornog vozila, zajedno s kupcem odete do JB, ovjerite ugovor, kupac vas isplati u gotovini ili na tekući račun u kn. Kada, stvar je dogovora, prije potpisivanja, tjekom ili poslije.

Kupac ide s vama jer je nepisano pravilo da snosi troškove ovjere, a pisano obveza plačanja poreza.

možda je glupo pitanje... ali laik sam. Kako može biti svejedno kad se vrši uplata novca? Zar ne postoje neke opasnosti, pa onda i mehanizmi zaštite?

Čuo sa od nekih da je običaj da sve kopije ugovora nosim sa sobom kao prodavatelj sve do trenutka kada na PU kupac i ja ne utvrdimo da nema tereta na automobilu i onda on meni novce, a ja njemu dvije kopije ugovora. Ima li to smisla?

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija