Classo objavljeno: 4. srpanj 2016. Dijeli objavljeno: 4. srpanj 2016. Pozdrav! Namjeravam prodati svoj automobil pa sam malo nesiguran oko točne procedure, ne zamjerite... Dakle, zanima me točan slijed postupka? U kojem trenutku se primopredaje novac i na koji način?? Preko banke? Ako da preko kojeg računa: žiro ili tekućeg? U kojoj valuti? Prije javnog bilježnika, poslije? Tko ide kod javnog bilježnika? Čitao sam da kupac ne mora nužno ići jer se njegov potpis kao ne ovjerava. Bio bih vrlo zahvalan kada bi netko napisao potpuni slijed for dummies... Unaprijed hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Spitfire odgovoreno: 4. srpanj 2016. Dijeli odgovoreno: 4. srpanj 2016. Kupite i ispunite ili sami napravite Ugovor o kupoprodaji motornog vozila, zajedno s kupcem odete do JB, ovjerite ugovor, kupac vas isplati u gotovini ili na tekući račun u kn. Kada, stvar je dogovora, prije potpisivanja, tjekom ili poslije. Kupac ide s vama jer je nepisano pravilo da snosi troškove ovjere, a pisano obveza plačanja poreza. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Classo odgovoreno: 4. srpanj 2016. Autor Dijeli odgovoreno: 4. srpanj 2016. možda je glupo pitanje... ali laik sam. Kako može biti svejedno kad se vrši uplata novca? Zar ne postoje neke opasnosti, pa onda i mehanizmi zaštite? Čuo sa od nekih da je običaj da sve kopije ugovora nosim sa sobom kao prodavatelj sve do trenutka kada na PU kupac i ja ne utvrdimo da nema tereta na automobilu i onda on meni novce, a ja njemu dvije kopije ugovora. Ima li to smisla? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Spitfire odgovoreno: 4. srpanj 2016. Dijeli odgovoreno: 4. srpanj 2016. Postoji li teret može se utvrditi i prije na linku http://www.fina.hr/Default.aspx?sec=1733 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.