miki233233 objavljeno: 5. srpanj 2016. objavljeno: 5. srpanj 2016. Cjenjeni forumaši, prije nešto vremena sklopljen je kupoprodajni ugovor za kuću, ali osim kapare ostatak još nije plaćen. Ja sam kupac. S prodavateljem u međuvremenu je dogovorena nova, manja cijena od one navedene u ugovoru i isplata keš na ruke. 1. Dali mi je dovoljna tabularna izjava da je on cijelosti isplaćen (iako je defakto dobiti manje nego šta piše u ugovoru) i da on dozvoljava upis vlasništa kuće na ime kupca. 2. Dali treba u tabularnoj napisati da je usmeno dogovorena nova cijena i da je prema njoj u potpunosti isplaćen i da dozvoljava upis vlasništva. 3. Dali treba anex ugovora u kojom sve to piše + tabularna. Hvala! Citiraj
felixx odgovoreno: 6. srpanj 2016. odgovoreno: 6. srpanj 2016. S prodavateljem u međuvremenu je dogovorena nova, manja cijena od one navedene u ugovoru i isplata keš na ruke. 1. ili 3. Citiraj
LjuboZG odgovoreno: 6. srpanj 2016. odgovoreno: 6. srpanj 2016. Slazem se s felixxom, ali mislim da je 3. bolja opcija zbog poreza na promet nekretnina Citiraj
miki233233 odgovoreno: 6. srpanj 2016. Autor odgovoreno: 6. srpanj 2016. Hvala puno na odgovorima. Ovo mi je prva nekretnina, a ni supruga nema ništa u vlasništvu, pa bi trebao biti oslobođen poreza na promet nekretninama. Pozdrav Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.