Jump to content

porez na prvu nekretninu

Preporučene objave

objavljeno:

Pozdrav svima

zanima me da li imam pravo na djelomično oslobođenje poreza na prvu nekretninu ako sam ja vlasnica nekretnine, imam prijavljeno prebivalište na adresu nekretnine, a suprug i dijete imaju drugo prebivalište. To mi je prva nekretnina a suprug nema nikakvu nekretninu.

odgovoreno:
suprug i dijete imaju drugo prebivalište

Mislim da će i suprug i dijete trebati prebaciti prebivalište na vašu nekretninu da i za njih iskoristite pravo na oslobođenje, odnosno oslobođenje za veću kvadraturu.

odgovoreno:
Mislim da će i suprug i dijete trebati prebaciti prebivalište na vašu nekretninu da i za njih iskoristite pravo na oslobođenje, odnosno oslobođenje za veću kvadraturu.

To bi svakako bilo pametno, no mene i dalje kopka već prijavljeno prebivalište, što zbog roka za prijavu obveze, što zbog toga da nije stečeno nasljedstvom, darovanjem...

odgovoreno:

kuća je kupljena 28.6., prebivalište planiram promijenit slijedeci tjedan

mene zanima da li mogu koristiti oslobođenje samo za sebe, jer suprug zbog vrtića ne može promijenit prebivalište, pa mi je povoljnije imat vrtić i platit dio poreza

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija