sandra555 objavljeno: 7. srpanj 2016. objavljeno: 7. srpanj 2016. Dali mi itko moze pomoci Radim u jednoj firmi preko agencije za privremeno zaposljavanje "DEKRA", i iz osobnih razloga dala sam otkaz. Iz Dekre javili su mi da je otkazni rok 15 radnih dana iako im na ugovoru pise definirano "2 tjedna". Ugovor je na probnom roku 2mjeseca, zar nebi trebalo biti najmanje 7 dana otkaznog roka, tu stavku nisam uspjela naci na njihovom ugovoru. http://www.dekra.hr/universalis/187/dokument/pordu_550695742.pdf http://www.dekra-zapo.hr/upload/pages/press/196/Files/PORDP.pdf Koj mi naravno nisu dali vec sam ga nasla na ovim stranicama. Posto sam ja dala otkaz neznam dali imam pravo na 4h u sedmici slobodnog radi trazenja drugog posla? Oni tvrde da je to moguce damo da su mi oni dali otkaz, mislim da to bas nije tako definirano u njihovom ugovoru. Niti su me obavjestili da ako ne dolazim na posao, da mi skidaju 200kn s place. Mene samo zanima dali sam duzna odraditi 15 radnih dana od dana kad sam im javila da dajem otkaz, ili 2 tjedna "di nisu definirani radni dani" kao sta im pise u ugovoru, ili kao sta pise na zakon.hr u clanku 53 stavka 5, 7 radnih dana, tu stavku nisam nasla u njihovom ugovoru, iako je prikazana na google pretrazivacu: [h=3]DEKRA usluge_Pravilnik o radu - Dekra.hr[/h]www.dekra.hr/universalis/187/dokument/pordu_550695742.pdf (4) Ako je ugovoren probni rad. otkazni rok je 7 dana. .... (3) Flaspored radnog vremena utvrđuje se propisom, Kolektivnim ugovorom, Sporazumom sklopljenim ... Oni tvrde da nije tako i drze se svoga, a sve sta pise u ugovoru prevrcu rijeci, jasno mi je da me zele drzati na radnom mijesto sto duze moguce i da mi nedaju istinite odgovore, jer za sve sta ih pitam nejave mi odmah vec mi jave kasnije pa predpostavljam da ni sami neznaju svoj posao, molim vas za pomoc . Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.