Jump to content

prekršajna prijava za posjedovanje


anonimno

Preporučene objave

Gledao sam malo po forum i vidio da ima dosta sličnih slučajeva. Ja ću Vam iznijeti svoje viđenje događaja i zamoliti Vas da me uputite na nekog odvjetnika koji će mi moći pomoći u postupku ili savjetom.

 

Znači došli smo sa autom moja tri frenda i ja i boca jegera i cola i neizostavne čaše. Neposredno nakon izlaska iz auta odložili smo piće i da se lijepo izrazim "otišli napravit mjesta za đegi". U tom trenutku dolazi civilka sa civilnim auto i kreće prema nama, nakon čega smo mi prekinuli "trenutne aktivnosti".

I sad normalno kak već to ide, dokumenti, šta radite tu, pa pretres... U pretresu normalno kod nikog nisu ništa našli... nastavio je sa razgledavanjem okolice i nakon cca 10 min. izvadio nešto što je pokazao na trenutak i pitao čije je to... normalno odgovor je bio u stilu iskrenih "pojma nemamo".

Nakon toga slijedi pretres auta koji je u mojem vlasništvu, što sam mu naravno dopustio, sve u nadi da će vidjet da sa tim nemamo ništa... u auto naravno isto tako nije bilo ničega.

 

Onda slijedi privođenje u postaju na daljnju obradu. Jedan policajac je vozio trojicu mojih prijatelja na zadnjem sjedalu, a ja sam vozio sa njegovim kolegom u svojem auto iza njih. E onda tu slijedi nateravanje po gradu, za koje uopće nije bilo potrebe, kojeg se nebi posramili ni na filmu... ukratko 120-130 kroz gajnice, u nastavku 160 po bolonji :-o i za kraj cca 130 u zavoj na Vrapču gdje se je onaj dečko sa bmw-om zabio u drugi bmw i gdje su poginuli on, cura i vozač iz suprotnog smjera... gospodin policajac je u tom kobnom zavoju prešao preko pune sa cijelim autom u suprotni smjer i "lovio" auto kroz zavoj... i u biti za kraj je prošao kroz crveno na skretanju za policiju na črnomercu (tu ga nisam pratio u tom postupku), što je u biti još mala beba od prekršaja koji su se događali prije... eo tu iskreno vjerujem da su mi prijatelji mogli završiti tragično... a, vjerujte mi da im nije bilo svejedno i prema njihovim rječima savjesni izvršitelj zakona je "dušu vadio autu". - za svim tim, uvjeren sam nije bilo potrebe.

 

Nakon ekspresnog prepračivanja u stanicu, ostavili su nas da malo sjedimo kojih 2 sata... pa su došli pitat čije je, na što su dobili isti odgovor po neznam koji put... pa su nam onda kasnije rekli da nema van dok netko ne potpiše... u međuvremenu su mene skinuli i naravno opet ništa... pa su isto nekog čovjeka priveli, koji nam je pokazivao ožiljke od, kako on kaže, policijskog skakanja po glavi u prostoriji gdje smo mi bili... to mi je teško za povjerovat, jer se ta prostorija vidi sa ulaznih vrata i vjerujem da čak ni oni nisu toliko neoprezni... smatram da je to sve bilo u smislu policijskog zastrašivanja, al naravno to nećemo nikad ni saznat, ali to je i tako manje važno za ovaj događaj.

 

Nakon nekog vremena, nakon upornih pokušaja da netko potpiše, su mene pozvali da odem gore sa policajcem... kasnije su mi rekli da je pronađeno najbliže meni pa je kao moje... onda su me po treći put pretresali gore i pogađate, opet ništa.

onda slijedi ponovno ispitavanje i govor kako ne idem doma dok ne potpišem.

onda pitanje, da li mi treba nekog zvati, na što sam rekao da ne treba, nakon čega sam ga pitao da ovisi koliko me misle držati, da bih se trebao doma javiti... odgovor je opet pogađate, čim potpišem.

onda se je raspisao ispunio formular i na zadnjoj stranici krenuo napisati kada i u koliko sati sam pušten... u tom procesu me je naveo da pogledam na sat, valjda u cilju da brzopleto potišem, i onda sam okrenuo formular da potpišem da sam pušten tada i tada... pristojno sam ga zamolio da to pročitam prije potpisa, na šta je pristao. Tu sam vidio svašta, od priznanja, do odricanja prava na bilo šta (među ostalim i na odvjetnika - na moj upit kad sam se odvjetnika odrekao, on mi kaže da je to bilo onda kad me je pitao da li treba nekog zvati), upoznat naravno sa svime, i slične stvari, a sve tu gdje bi se ja trebao potpisati kada sam pušten. to naravno nisam mogao potpisati, pa me je onda tražio da neš drugo potpišem, naravno da mi nije rekao o čemu se radi. Nakon što sam vidio da je to neka potvrda o oduzimanju predmeta, nisam ni to htio potpisati. Nakon toga su nas pustili da idemo, cure koje su nas čekale, više nas nisu čekale, i još se naljutile kakve mi to glupe isprike izmišljavamo.

 

Malo poduži post i hvala Vam ako ste ga pročitali.

I sad još jednom Vas molim da me uputite na neko mjesto gdje se mogu obratiti kako bi dobio stručnu pomoć u navedenom predmetu.

Možda je bitno, radim puno radno vrijeme 8-17 i usto studiram izvanredno i imam 22 g.

Još bih samo napomenuo da nije bitna kazna ko kazna, jer će me odvjetnik sigurno više izaći, nego ne želim da me takve stvari prate u životu.

Dosta teško balansiram sa poslom i faksom, to će shvatiti oni koji su to prošli, i stvarno nemam ni novaca ni vremena, pogotovo sad u 10. mj. kad je sud, a meni ispiti, konzultacije, predavanja, posao...

I još samo jedna stvar, da li je normalno da me pretresaju na redovnoj bazi, interventna, policija... koji sam im ja q skrivio.

:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

razgledavanjem okolice i nakon cca 10 min. izvadio nešto što je pokazao na trenutak i pitao čije je to... normalno odgovor je bio u stilu iskrenih "pojma nemamo".

 

ma zar i tebi? pa evo ti si samo na legalisu treci u zadnjih mjesec dana u cijoj neposrednoj blizini policija sasvim slucajno pronalazi narkotike o kojima ,naravno, nitko iz drustvanca pojma nema...

 

u ovoj zemlji se izgleda droga ne kupuje nego samo malo pogledas u pod i nadjes sto god ti treba, ima je vise nego djeteline, a dolazi vec obradjena i spremna za upotrebu, ma milina jedna... tko zna koliko je puta sudac pred kojeg ce te izvesti cuo istu pricu...

 

imas priliku na sudu, pa tamo ponovi sve ovo sto si rekao ovdje... mozes i drzavnom odvjetniku pa prijavljuj, u ovome sto si opisao ima vise kd pri kojima bi pocinitelji bilo policajci, a ti osteceni, samo imaj na umu da je lazno prijavljivanje jos jedno kazneno djelo.

 

i jos nesto, zasto svi koji imate tu nesrecu da se zateknete na odlagalistima narkotika tvrdite da su vam uskratili pravo na odvjetnika? sto ce ti uopce odvjetnik? u stvari je bas dobro da ga nema, tada nista izjavljeno u policiji nije dokaz...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bez brige, sve što sam ovdje rekao ponovit ću i na sudu. prema tvojim rječima policajci su počinili kazneno djelo i bit ću jako sretan ako će ih državno odvjetnišvo odlučit procesuirat, al pod uvjetom da nemoram nikakve tužbe plaćati i davati iskaze neznam koliko puta iz razloga koje sam već ranije naveo, a to su vrijeme i novac. ovo njihovo privođenje sam samo naveo, kako bi ukazao kako policajci izvršavaju svoju primarnu dužnost, a to je zaštita građana. - 40 ograničenje - mi 123-130, 60 ograničenje - mi 160 (najvjerojatnije bi bilo i brže, samo mu je to valjda bila max brzina). no kao što sam rekao to njihovo privođenje nije tolko bitno za priču, no bitno je toliko da se ukaže kakvo je ophođenje sa osumljičenima i kako ih se dovodi u smrtnu opasnost, i bez brige imam tri svjedoka koji će to jako rado potvrdit, makar smo svjesni da to ima jako malu težinu na sudu.

 

odlagališta narkotika ne postoje. ljudi se drogiraju po cesti u parkovima, možda čak i ispod Vašeg balkona. koliko su me već puta pretresali i nisu ništa našli. nego dajte Vi meni recite da li je čudno da na mjestu koje policija nadgleda da se nađu ovakve stvari? da li to znači da sljedeći put kad negdje izađem moram pomno pregledat okolicu, da nebi nedaj bože bilo nečeg ilegalnog. da li možda moram otići na neki svojevrstan tečaj, kako bi prepoznao za šta me mogu sve teretit. jel možda Vama nemoguće zamisliti kod tolike proširenosti narkotika, da netko sakrije nešto po šta se misli kasnije vratit i u međuvremenu dođe ekipa nešto popit i naravno dođu i neizostavni čuvari reda i nađu to nešto što je osoba x sakrila za kasnije i naposljetko optuže nekog iz ekipe.

 

pravo na odvjetnika kao takvo nije ni bitno, koliko je bitno da Vam ukažem na postupanje policije tokom cijelog postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako će ih državno odvjetnišvo odlučit procesuirat, al pod uvjetom da nemoram nikakve tužbe plaćati

 

nista ne placas, idi kod drzavnog odvjetnika u svom gradu i kazi sto ti se dogodilo.

 

ovaj ce te prethodno upozoriti da ti se, ako lazes, pise do 3 godine zatvora, a zatim uzeti tvoju prijavu na zapisnik, poduzeti sve mjere iz svoje nadleznosti i utvrditi sto se dogodilo.

 

poslije mozes jos sacekati da se u postupku protiv tebe isti policajac pojavi u ulozi svjedoka, pa cijelom nizu kd-a pridodaj jos i davanje laznog iskaza.

 

o teoretskoj mogucnosti da bi netko skrivao narkotike ne treba razglabati, teoretski je moguce i da je taj paketic iz laboratorija ukrala vrana pa ga u letu ispustila bas ispod tebe, a sve to u trenutku kada je prilazila policija... medjutim osim "teoretski" postoji i pojam "zivotno"...

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da li je čudno da na mjestu koje policija nadgleda da se nađu ovakve stvari?

 

da, cudno je. droga je ilegalna i zato je skupa i zato se ne gubi tek tako niti se skriva u travi (?!), niti se skriva na mjestima koje "nadzire policija" (?!)

 

niti novcanice od 100 kuna se ne nalaze tek tako, iako ih u dzepu ima gotovo svaki gradjanin (za razliku od narkotika koji nisu bas toliko "prosireni" kako ti navodis pa da bi ih svi nosali sa sobom)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"nista ne placas, idi kod drzavnog odvjetnika u svom gradu i kazi sto ti se dogodilo."

 

dosta i previše mi je i jedan sud, a ne da bi si natovario još jedan. i ajde iskreno kakve su mi šanse da dokažem rečeno makar uz sebe imao i tri svjedoka.

 

" o teoretskoj mogucnosti da bi netko skrivao narkotike ne treba razglabati, teoretski je moguce i da je taj paketic iz laboratorija ukrala vrana pa ga u letu ispustila bas ispod tebe, a sve to u trenutku kada je prilazila policija... medjutim osim "teoretski" postoji i pojam "zivotno"..."

 

Ja sam mislio da nije kriv dok se ne dokaže suprotno, a ne kriv je dok se ne dokaže suprotno.

I sad znači to što je kao malo vjerovatno jer postoji pojam "životno", mene ta glupost mora pratiti kroz život i utjecati na njega.

kad smo kod pojma životno... policija ugrožava one od kojih nisu ugroženi, a bježe od onih od kojih su ugroženi. policija podmeće - činjenica!!! frenda su isto puno puta pretresali i naravno ništa našli i tako nakon par puta mu je frend nešto rekao što se ovom nije svidjelo i nakon temeljitog pretresa auta gdje nije našao ništa, došao je do frenda zapisao dokumente i naposljetku se sjetio da bi mogao još jednom pogledati po autu i pozvao mog frenda da mu se pridruži. i nakon neš sitno vremena vidi čuda našao je nešto na podu auta... i to mu je nakraju htio prišit... i da ne duljim na kraju je policjac iz "čiste dobrote duše" odlučio to prosipat i ne prijavit ga. - to ti je pojam životno. nemoj se ljutit ali pojam životno se ne stječe u fotelji za stolom.

to ti je naša policija, policija koja me pretresa usred podneva u nedjelju, na autobusnoj stanici na kojoj sam se parkirao dok sam čekao prijatelja. tretiraju nas ko zadnje kriminalce... u jednom drugom pretresu me pita čija je to bankomat kartica

 

 

:-? , diže haubu na 15 g. starom autu i gleda broj šasije. to je pojam životno. policija je sve samo ne čuvar reda i zakona. a, ove gluposti koje se čitaju na forumu služe za nabijanje statistike i odvraćanja od ozbiljnijih problema i kriminalaca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

______________________________________

"da, cudno je. droga je ilegalna i zato je skupa i zato se ne gubi tek tako niti se skriva u travi (?!), niti se skriva na mjestima koje "nadzire policija" (?!)

 

niti novcanice od 100 kuna se ne nalaze tek tako, iako ih u dzepu ima gotovo svaki gradjanin (za razliku od narkotika koji nisu bas toliko "prosireni" kako ti navodis pa da bi ih svi nosali sa sobom)"

_________________________________________

 

mobitel i brojevi mi puno vrijede pa sam ih izgubio, frend isto tako par komada, novce sam i izgubio i našao od drugih.

a, to da nisu tako prošireni... pa pogledaj statistiku borbe protiv kriminala, koliki postotak i koliki je broj posjedovanja.

ja sam mislio da čovjek ne može biti osuđen na temelju pretpostavki.

 

Još uvijek molim bilo koga tko ima neku informaciju kome i gdje se mogu obratiti za pomoć oko ovog predmeta, da tu informaciju napiše ovdje ili ako je potrebno da se registriram, pa na pm.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da, cudno je. droga je ilegalna i zato je skupa i zato se ne gubi tek tako niti se skriva u travi (?!), niti se skriva na mjestima koje "nadzire policija" (?!)

_________________________________________

 

zaboravio sam samo dati odgovor na nadziranje policije. šta nije bit nadziranja, da onaj koji je nadziran ne zna da je nadziran... jel ima tu molim Vas ozbiljnijih ljudi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jel ima tu molim Vas ozbiljnijih ljudi?

 

ima, sudac koji ce odlucivati o uvjerljivosti ovih tvojih tvrdji je zasigurno krajnje ozbiljan covjek, pa kako smo vec rekli, njemu ispricas sve o tome kako se droga ostavlja po travi i kako se gube mobiteli...

 

u vezi pomoci koju trazis u prethodnom postu, ja bih ti rado pomogao medjutim ne razumijem sto tocno trazis? odvjetnika? ako je to, imas popis na www.odvj-komora.hr, slucaj ti je jednostavan, svaki ce ti otprilike isto odraditi...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dosta i previše mi je i jedan sud, a ne da bi si natovario još jedan.

 

ne znam, ti si se krenuo zgrazati nad jurnjavama, ugrozama zivota, podmetanjem dokaza i izazivanjem postupaka protiv nevinih i sto vec ne, pa sam mislio da ces kao tako savjestan gradjanin sasvim sigurno poduzeti i odgovarajuce korake kako bi se to sprijecilo...

 

Ja sam mislio da nije kriv dok se ne dokaže suprotno

 

i dobro si mislio... samo sto si, cini se, teret dokazivanja i slobodnu ocjenu dokaza shvatio malo drugacijim nego sto oni doista jesu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ima, sudac koji ce odlucivati o uvjerljivosti ovih tvojih tvrdji je zasigurno krajnje ozbiljan covjek, pa kako smo vec rekli, njemu ispricas sve o tome kako se droga ostavlja po travi i kako se gube mobiteli...

--------------------------------------------------------------

 

ja se nadam da je... i ja to njemu nemam zašto pričati... ako stoji ono (čisto sumljam) nije kriv bla, bla, on bi trebao provesti dokazni postupak u kojem bi utvrdio da jesam ili nisam kriv, a ja se nadam da se provođenje tog dokaznog postupka ne odnosi samo na uzimanje iskaza od policije i na temelju toga da se piše rješenje.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

citat:

ne znam, ti si se krenuo zgrazati nad jurnjavama, ugrozama zivota, podmetanjem dokaza i izazivanjem postupaka protiv nevinih i sto vec ne, pa sam mislio da ces kao tako savjestan gradjanin sasvim sigurno poduzeti i odgovarajuce korake kako bi se to sprijecilo...

-------------------------------------------------------------

jesam zgražao sam se... i svaki normalan čovjek bi isto... jel tebi možda jasno da je meni ili njemu slučajno neš otišlo na autu da bi nas skupljali od Vrapča pa do Črnomerca, a najvjerojatnije bi još nekog usput pokupil... ili je to možda normalna policijska procedura privođenja? - možda mi ti kao stručan možeš dati odgovor na ovo pitanje.

 

gdje sam te se ja dojmio kao savjestan građanin... jel ti ja možda vučem na Don Kihota (znam da se tako ne piše, al bitno da se razumijemo).

borba protiv policije... o čemu mi ovdje pričamo... istuku dečka ko pesa i službeno priopćenje glasi da je pao na stepenicama i još nekoliko osoba preko njega... nisu se čak ni potrudili neš izmisliti, to je čisto ismijavanje javnosti, u stilu istukli smo ga i ko nam šta može.

 

citat:

i dobro si mislio... samo sto si, cini se, teret dokazivanja i slobodnu ocjenu dokaza shvatio malo drugacijim nego sto oni doista jesu...

-------------------------------------------------------------

kao što sam već rekao, nadam se da dokazni postupak ne znači uzimanje iskaza od policajaca i na temelju toga pisati rješenje.

 

ja sam spreman na sve što zatraže... zato su i imali dozvolu da mene prekapaju, auto, pa opet mene... evo čitam da imaju neki novi sustav za DNK i otiske, tzv. AFIS. ja ću im drage volje dati sve što im treba da upregnu taj AFIS... može krv, slina, otisci, poligraf, sve...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja ću im drage volje dati sve što im treba da upregnu taj AFIS... može krv, slina, otisci, poligraf, sve...

 

sta bi sada i pljuvao po sudnici?

 

ne gledaj americke filmove, pogledaj radje sudsku praksu i npr slucaj bulj koji je za tesko ubojstvo osudjen ne samo bez materijalnog dokaza vec i bez svjedoka koji bi neposredno teretio, samo na osnovu zatvorenog kruga indicija, i temeljem praznina i nezivotnosti njegove obrane

 

i naravno da ce se saslusati policajci, jos i procitati analiza centra za krim vjestacenja, sto si uopce ocekivao? kakav materijalni dokaz bi trebao biti prilozen? snimka infracrvenom kamerom iz besumnog helikoptera, a ako je nema, svi su slobodni? ili ti kazes a, policajac kaze b, a sudac kaze in dubio pro reo?

 

e da je tome tako, svakodnevno bi se ubijali na cesti i hodali slobodni jer ih nitko ne bi mogao osuditi...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sta bi sada i pljuvao po sudnici?

 

ne gledaj americke filmove, pogledaj radje sudsku praksu i npr slucaj bulj koji je za tesko ubojstvo osudjen ne samo bez materijalnog dokaza vec i bez svjedoka koji bi neposredno teretio, samo na osnovu zatvorenog kruga indicija, i temeljem praznina i nezivotnosti njegove obrane

 

i naravno da ce se saslusati policajci, jos i procitati analiza centra za krim vjestacenja, sto si uopce ocekivao? kakav materijalni dokaz bi trebao biti prilozen? snimka infracrvenom kamerom iz besumnog helikoptera, a ako je nema, svi su slobodni? ili ti kazes a, policajac kaze b, a sudac kaze in dubio pro reo?

 

e da je tome tako, svakodnevno bi se ubijali na cesti i hodali slobodni jer ih nitko ne bi mogao osuditi...

 

ako sud zahtijeva od mene da pljujem, tko sam ja da proturječim. ja sam samo rekao da sam spreman na sve što traže kako bi utvrdili pogrešku.

 

znači zaključak svega je da se rješenje piše na temelju iskaza od cijenjenog gospona policajca.

e, to bi sve bilo divno i krasno da imamo jednu uzornu i najvažnije poštenu policiju, kojoj se može vjerovati. mislim da će se svi složiti da to nije slučaj u lijepoj nam našoj. kažu da je policija ogledalo države - ova naša to stvarno i je.

 

i bilo bi jako lijepo od suca kad bi rekao in dubio pro reo. - nemoj se ljutit, al netko je rekao (ne znam više tko), da učen čovjek zna "običnom" čovjeku objasnit neke složene stvari na način koji će ovaj najbolje razumijeti, dok se ovi drugi skrivaju iza "učenih" riječi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Vam svima na savjetima i kritkama.

 

Jasno mi ja kako to sve izgleda, ali...

 

Policija je tu da obavlja svoj posao i vjerujem da ih ima jako puno koji taj posao dobro i rade i teško je biti kritičar cjelokupne djelatnosti na primjerku od par slučajeva.

Tko radi, taj i griješi, a u ovom slučaju su pogreške jako nepovoljne po osumljičenika.

 

Vidjet ćemo kako će se to riješiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija