Jump to content

molim pomoć

kanconijer

Preporučene objave

Poštovani,

U nekoliko navrata sam vam se već obraćao pa bi vas i sad zamolio za savjete i prijedloge.

Nažalost,iako imam sudsko rješenje,itd.,postupci i metode majke našeg dijeteta su prešli svaku mjeru i to je više nedopustivo.

Imam namjeru već sutra poslat dopis CZSS-u.,pa me zanima kako bi to trebalo izgledati,da li treba priložiti kakve dokumente,sudsko rješenje itd.Na temlju čega se odlučuje kada se i djeca zovu na razgovor.U mome slučaju to bi možda i bilo najbolje rješenje.

Ukratko ću navesti o čemu se radi.

Općinski sud u Čakovcu,radi donošenja odluke s kime će mldb.dijete stranaka živjeti, te određivanja susreta i druženja,dana 08.siječnja 2016.g.,riješio je:zajedničko mldb. Dijete rođ 2009.g.,živjet će s majkom(sada u Njemačkoj)

Susreti i druženja mldb. dijeteta s ocem održavat će se svaki drugi blagdan i praznik,te polovicu ljetnih i zimskih školskih praznika(određenih u SR Njemačkoj),time da je majka dužna dijete dovesti kod oca na adresu njegovog stanovanja i nakon susreta i druženja doći po dijete kod oca na istu adresu te da se omoguće konatki putem Skaypea.

Također po ocjeni ovog suda potrebno je radi mldb.djeteta da predlagatelj održava susrete i druženja sa mldb.djetetom na način kako je to sud odlučio jer je djetetu otac potreban ,kao i majka,za dalnji psihofizički razvoj ,tim više što je majka kod CZS Čakovec navela da je mldb.dijete izrazito privrženo ocu,da joj otac fali i da stalno pita za njega.

Krajem 2014.god,.moja izvanbračna supruga spakirala je stvari i odvela tada našu šestogodišnju kćer u Njemačku bez da me išta pita ili baram obavjesti.Nakon nekog vremena sve sam prijavio centru i majka je bila pozvana na razgovor pa se samo nakratko smirila i tako sam pomoć zatražio od suda.Svakao bh napomenuo da sam ispočetka bio obeshrabren i skeptičan,ali nakon nekog vremena naišao sam na razumijevanje i od strane centra i suda.

U Njemačkoj je dijete upisano u privatnu školu i na bilokakve moje upite o školi,ja dobivam odgovor da informacije potražim na internetskoj stranici.Majka našeg dijeteta se nikad nije izjasnila(barem ne meni)zašto dijete nije upisano u redovnu školu.Valjda i taj odgovor moram potražiti na internetskoj stranici.Inače bi se dijete trebalo prezivati i po meni(barem je tako u rodnom listu navedeno),međutim,majka dijeteta nikad to nije „ispoštovala“čak sam primjetio otkad je malena krenula u školu,više ni sama ne piše i moje prezime.Moji roditelji,tj.baka i djed su također jako emotivno pogođeni zbog cijele situacije a pogotovo u zadnje vrijeme otkad se više ne čujemo ni telefonom jer majka dijeteta svako malo isključi tel.pa su nedostupni. Također bi napomenuo da sam prošli tjedan kupio još jedan novi tablet malenoj i poslao ga poštom u nadi da ćemo se čuti preko Skajpa jer su tel.računi dosada bili poprilično visoki,tablet je vraćen nazad u Hrvatsku jer ga majka dijeteta nije htjela podići.Ima još puno toga,ali i ovo je previše.Sve navedeno mogu dokazati,potvrditi,ne samo ja nego i moji roditelji pa čak i majka vanbračne supruge koja živi s njima u Njemačkoj i ne odobrava ovakva (ne)djela svoje kćeri.Imam namjeru jedan dopis adresirat Pravobraniteljici za djecu jer su ovakvi postupci krajnje neprihvatljivi i neregiranjem ohrabrujemo ovakve za svaku osudu postupke koje imaju strašne posljedice i najviše ispaštaju oni koje najviše volimo, oni za koje smo spremni ako treba i život dati..naša djeca.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija