Jump to content

Bolovanje, godišnji


NoveliuM

Preporučene objave

Pozdrav.

 

Situacija je ovakva, 06.07.2016. na terenu sam posjekao prst i imam 4 kopče na prstu, s takvim prstom sam dva dana radio na svoju štetu, dok se nisam vratio s terena. 11.07.2016. sam otišao kod dr obiteljske medicine, tj zamjenske doktorice, jer je moja doktorica na godišnjem, da bi mi ona pregledala prst i stavila me na otvoreno bolovanje, jer nemogu nšta fizički raditi s tim prstom. Svaka dva dana moram ići na previjanje i 14.07.2016 moram ići kod kirurga na kontrolu, da mi pregleda prst i odluči koliko dugo ću biti na bolovanju. 12.7.2016. sam otišao u firmu i šefu dao papir za bolovanje, i on mi je počeo prigovarati zato što ima veliki opseg posla. Ja sam mu rekao da je doktorica odlučila staviti me na bolovanje jer se ipak radi o palcu i nezna se jesu oštečeni živci i tetiva. Šef me zvao danas 12.7.2016. oko 16.ooh i rekao mi da je o provjerio i da mi ta doktorica nemože dati bolovanje jer je to zamjenska doktorica, što naravno nije istina, da mi ne može otvoriti bolovanje nebi ga dala, rekao mi je da koliko dana budem na bolovanju da će mi toliko dana skiniti sa godišnjeg i da ću raditi od nedjelje do nedjelje 0-24h. Sad me zanima kakve su moje opcije, šta mogu poduzeti? Znam da me nema pravo skiniti sa godišnjeg, jer radim već godinu dana bez prestanka. Molim Vas za mišljenje. Lijep pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razdoblja privremene nesposobnosti za rad ne računaju se u dane godišnjeg odmora. Osnova za takav stav proizlazi iz odredbe čl. 79. st. 2. Zakona o radu -

 

"Blagdani i neradni dani određeni zakonom, razdoblje privremene nesposobnosti za rad koje je utvrdio ovlašteni liječnik, te dani plaćenog dopusta, ne uračunavaju se u trajanje godišnjeg odmora."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija