Jump to content

bolovanje preko 90 dana


danielazg

Preporučene objave

..dakle ovako-bolujem od rumatoidnog artritisa (3 godine) na bolovanju sam od 07.12.2015..pa sve do danas..opća praksa mi predlaže komisiju..ne znam što znači (što bi mogli odlučiti),budući da sam u 3.mjesecu ove godine počela primati biološku terapiju-nada se boljitku i vraćanju na posao..dali da pristanem na komisiju ili da prekinem bolovanje?..i što je sa onom naknadom za bolovanje duže od 90 dana od strane poslodavca..moj poslodavac je grad Zagreb..pa ako je kome se trebam obratiti...hvala :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Daniela,

 

odgovori na vaša pitanja zavise od 2 stvari - koliko imate godina i kakvo vam je trenutno stanje sa izgledima za budućnost.

 

Nemojte zamjeriti što ću malo izići izvan okvira vaših upita, ali kao osoba koja je spletom prilika također detaljno upoznata sa vrstom bolesti u koju spada i vaša, znam jako dobro kroza što prolazite. Spominjete biološke lijekove, ukoliko ste na istima još od ožujka, do sada biste trebala osjetiti poboljšanje u općem stanju organizma. Ako poboljšanja nema, onda trenutni biološki lijek nema efekta. Ali, to ne znači da neki drugi neće imati. Sve je u pronalasku prave kombinacije. Nekome se potrefi od prve, nekome nažalost ne. Sa svime time, vjerujem da su vas upoznali na Poliklinici za reumatologiju na Rebru. Jasno, na staro se nažalost nećete vratiti nikad, ali to ste već prihvatila, jer i nemate drugih opcija.

 

Tako da je sada zapravo pitanje koliko vam trenutno stanje "dopušta" rad na poslovima koje ste ranije obavljala. I hoćete li u budućnosti to moći. To sama najbolje znate. Glede Komisije, moram napomenuti da nisam detaljno upoznat sa njihovim principom rada u ovakvoj situaciji, ali oni ionako zadnjih godina dosta restriktivno obrađuju predmete. I nije problem pogoditi zašto. Je li vaš slučaj doista takav da bi vam odredili opću nesposobnost za rad - ne znam. Sugerirao bih vam da o tome radije popričate sa svojim liječnikom na Rebru, prije negoli sa liječnikom opće medicine, jer specijalist je ipak specijalist. I zasigurno ima nekih saznanja po tom pitanju.

 

Glede ove naknade, vidite sličnu temu ovdje.

 

Dodao bih na kraju kako se nadam da će biološki lijek profunkcionirati odnosno da će se naći onaj koji funkcionira i da ćete osjetiti poboljšanje u općem stanju. Nek je sa srećom i zdravljem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija