Jump to content

prodaja "idealne polovice nekretnine bez privole drugih vlasnika nekretnine"


kahi

Preporučene objave

Majka je vlasnik 1/2 dvosobne kuće u Šibeniku u centru grada a drugu 1/2 dijele njene dvije sestrične.Kuća nije podijeljena na suvlasničke dijelove fizičkom diobom.Da li majka može prodati svoju "idealnu polovicu trećoj osobi bez odobrenja svojih sestrična koje su vlasnici druge 1/2 kuće.Moram napomenuti smo imali sud već sa maminim sestričnama koje su osporavale pravo na suvlasništvo ali smo dobili sud i sudskim putem je majka ušla u kuću.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Majka je upisana u ZK kao nositelj suvlasničkog udjela..Hvala Vam puno na brzoj povratnoj informaciji.Lijepi pozdrav

 

Ažurirano

 

Idealan dio u suvlasništvu zakonski se smatra samostalnom stvari, koja može biti predmetom kupoprodaje nositelja tog suvlasničkog dijela kupcu bez ikakve potrebe za odobrenjem ili suglasnošću drugih suvlasnika. Bitno je samo da je majka upisana u ZK kao nositelj suvlasničkog udjela.

 

Majka je upisana u ZK kao nositelj suvlasničkog udjela..Hvala Vam puno na brzoj povratnoj informaciji.Lijepi pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trebao bi savjet,ako netko moze pomoci. Vlasnik sam kuce ,koja se sastoji od kuce,dvorista i male dvorisne zgrade.Znaci te tri stvari spadaju pod jednu vlasnicku stavku,cesticu.Kuca je izgradena prije 1968 ,znaci netreba legalizaciju,medutim mala dvorisna zgrada u dvoristu je s vremenom malo nadogradivana,iako u gruntovnici ne prave probleme,tj netraze legalizaciju,tu dvorisnu zgradu bi se teoretski moglo legalizirati. Prijasnji vlasnik kuce je bila moja baka,koja posjeduje orginale gradevinske i uporabne dozvole.Prije 8,9 godina vlasnistvo je prepisano na mene.Sada me zanima dali je moguce da moja baka podnese zahtjev za legalizacijom jedne od tri cestice vlasnickog lista ,one male dvorisne zgrade,i da pomocu orginala gradevinske i uporabne dozvole promjeni stukturu vlasnickog lista.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija