Jump to content
 1. LjuboZG

  LjuboZG

 • Online korisnici

 • Slične teme

  • objavio: davoristra
   Pozdrav, 
   Imam oboje roditelja koji zbog raka moraju na kemoterapiju u različite dane u 45km udaljenu bolnicu.
   Imaju samo mene i moju ženu koji se brinemo o njima ali oboje radimo u 3 smijene pa nam je stvarno izazovno kad ih vozimo na kemoterapije ili preglede.
   Pitanje je: Dali ja (sin) i moja žena imamo pravo na doznaku tj plaćeni dopust s posla kad ih vozimo.
   Mi i moji roditelji nemamo istu adresu.
    
   Pitam jer mi naša doktorica kaže da "misli" da nemamo pravo na doznaku kad ih vozimo jer nismo na istoj adresi a žena nebi imala pravo na doznaku ni tada.
   Također me zanima dali imaju oni pravo na plaćene putne troškove iako smo na 45km od bolnice pošto idu na kemoterapije?
   Hvala.
  • objavio: dora.
   Zanima me, ako se dobije gradska stipendija može li se koristiti i crkvena pomoć kao stipendija? Jer crkva kao ustanova ne pripada tim organima koji daju zapravo stipendiju poput gradske, županijske, državne i braniteljske ustanove koje daju stipendiju. Crkva je vjerska ustanova ipak na kraju krajeva i to po meni ne bi trebalo biti isto kao ostali navedeni organi za davanje stipendija. Imate li Vi ikakvog iskustva po tom pitanju? Jer svaka kuna mi treba budući da mi je otac teško bolestan i moji roditelji me ne mogu financirati.
  • objavio: Snoopy7
   Postovani! 
   Molim pomoc u vezi ovog prekrsajnog naloga u privitku. 
   Naime to je moja prva kazna, nisam nikad kaznjavana. Radi se o nesreci ako se moze tako nazvati, jer slomenuti skuter nije dotakbuo osobni automobil, niti je presao u moju traku. Napominjem skuter je rentan Poljaku(koji je lrije dolaska vikao ne policiha ne). Neznam dali je imao dozvolu za upravljanje vozilom ili je bio pod utjecajem alkohola(nemam policijski zapisnik). 
   Isto tako cesta je vrlo nepregledna, na znak stop sam se zaustavila pogledati sa desne strane, no on je vec u lijevoj trzao volanom skutera i jednostavno pao u svojoj traci. 
   Molila bih Vas pomoc oko situacihe, zaliti se ili ne? 
   Sto i kako napisati u zalbu? 
   5500 kn nemam
   Puhala sam dreger na 0.00,nikad kaznjavana. 
   Eto, molim pomoc hitno. 
   Hvala

  • objavio: Dantesic
   Poštovani, zamolio bih Vas za pomoć. Student sam Poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. Htio bih osnovati studentski investicijski fond, tj. fond gdje studenti ulažu pravi novac prikupljen od donatora/sponzora na financijskom tržištu. Budući da je za osnivanje investicijskog fonda potrebno 1 milijun kuna temeljnog kapitala razmišljao sam o osnivanju udruge. Fond se osniva s ciljem edukacije studenata o investiranju, prema konceptu "učenje na radu". Zanima me mogu li udruge ulagati na financijskom tržištu te ako ne koji legalni oblik predlažete? 
   Naišao sam na informaciju da udruge mogu ostvarivati profit ako ne ide članovima udruge ili trećim osobama. Budući da bi profit išao na pokrivanje troškova te na nastavak djelatnosti fonda, tj. ulaganje ne znam ako to odgovara pravilima.
    
  • objavio: Angua
   Postovani u trenutku smrti moga muza imala sam 42 godine. Djeca koriste obiteljsku mirovinu a ja sam u radnom odnosu. Ako se bude skolovala moje dijete bi imalo pravo na mirovinu jos nekih 10 godina. Da li bi ja mogla poceti primati obiteljsku mirovinu (kojoj sada ja osobno nisam korisnik) nakon sto moja djeca izgube to pravo. Tada bih imala nekih 56 godina.Hvala vam
×
×
 • Napravi novi...