Jump to content

Procesne smetnje- Invalidska mirovina DVO HRVI


eskim

Preporučene objave

Poštovani kolege i moderatori,

Zamolio bih savjet, kojim pravnim sredstvom da se obratim HZMO-u, da mogu konačno dobiti rješenja od 2002.g zaključno sa 2016.g.???

- dana 5.9.2015.g. slučajno sam dobio u ruke Rješenje po službenoj dužnosti, zadnje takvo sam primio 2002.g.

- mojom krivnjom nisam primio rješenja jer nisam predao promjenu adrese do 08.09.2015.

- 18.09.2015.g. podnio sam Zahtjev za ponovni obračun mirovine ( izvanredni pravni lijek) u kojem je obrazloženje da prilažem 2 nova dokumenta Potvrda o status Dragovoljca i podatci o Ustrojbenom mjestu prije umirovljenja

- umirovljen sam 01.08.1995.g., temeljem rješenja iz 6 mjeseca iste godine, sa priznatim statusom HRVI-trajno

- naravno da u nekom zakonskom roku nisam primio nikakva pismena, ali prva 3 mjeseca 2015 zbog zdravstvenih razloga nisam niti mogao misliti na predmet, nego 12.04.2015. putem aplikacije e_građanin pronalazim da je sporni predmet u statusu "primopredaja spisa u rad" od 25.03.2016.

- dana 30.05.2015.g. slučajno i preuzimam dokument, stoji Datum posljednje aktivnosti: 24.05.2016. Posljednja aktivnost: Primopredaja spisa u rad.

- očekuješ nekakvo rješenje, ipak je veliki broj branitelja, i pristupaš i čekaš. Konačno 29.7.2016. saznaješ Posljednja aktivnost: 30.06.2016, posljednja aktivnost: ARHIV (AD ACTA)

Poštovani kolege, ovaj moj upit ima i jedno UPOZORENJE!

- ako si u dobroj vjeri pregledavao E_ Građanin ,stranicu Gdje je moj zahtjev? Ona je neistinita ili lažna. Kako dokazati: Što si vidio? Možda mogu IT forenzičari, ali : Tko od nas ima novaca da to plati?

 

- naravno da si nakon saznanja šokiran i zoveš, jer ne možeš voziti i samostalno se kretati

- Dobijaš gospođu Savjetnica br.2, ljubazna i korektna, ali iz onoga što i ona "vidi" , nije joj sve najjasnije: Citirati ću razgovor ( nadam se da je sniman), jer opet nemam materijalni dokaz:

- Rješenje ima datum od 24.5.2016.g., sadržaj se ne vidi ali je 30.05.2016. ad acta i poslano je u arhiv u Jastrebarsko. Čekajte: Kako je to moguće, niti u ESUD-u nema nikakvih promjena! Poziva neke osobe: Jedna kolegica kaže da je moguće! Rješenje je najkasnije krenulo 25.05. 2016. i vratilo se jer nije moglo biti uručeno, i odmah je stavljeno a/a.

- Pitam na koju adresu je poslano? Dobijam protupitanje: A na kojoj ste Vi sada adresi? Odgovaram! Da ta adresa se vodi i kod nas!

- Zamislite osobu koja gotovo godinu dana čeka nekakav pravni odgovor, a onda sirotog poštara. spriječi u uručenju Rješenja , pa čak mu ne omogući da u pošatanskom kasliću stambene zgrade, ne može ostaviti niti pismenu obavijest

- ako je savjesni poštar nekako i uspio gurnuti pismenu obavijest, onda se Rješenje (pismena) mogu podići u Nadležnonm poštanskom uredu u roku od 3- 5 dana

-ovih spomenutih 5 dana koincidira sa datumom 30.05.2016.g. , ali dokaz još uvijek nije mogao stići i do PU Zagreb ili sličnog, bar jedan dan kasnije

- podsjećam: dana 30.05.2015.g. slučajno i preuzimam dokument, stoji Datum posljednje aktivnosti: 24.05.2016. Posljednja aktivnost: Primopredaja spisa u rad. Ova istina nikako se ne slaže!

- začuđujuće je i da Prvostupanjski organi, na čudan način provode principe Ekonomičnosti postupka, pa i prije pravne valjanosti pismena (dakle barem 15 dana od donošenja (uručenja) ili od povrata nezaprimljenog pismena), Pravni akt šalju u arhivu. Isitna njegovo izvršenje, jer je po službenoj dužnosti žalba ne zadržava, ali zar svjestan Djelatnik nebi ovime zaštitio svoj dignitet stručnjaka, a državi kroz HZMO i dodatne troškove manipulacije i transporta.

Ujedno molim upućenije kolege: Da li mi netko može izračunati pravi iznos pripadajuće mirovine, prema današnjem važećem zakonu? Detaljnije podatke rado ću poslati na zadatu mail adresu, da ovime ne davim cijeli forum!

Podijelivši ovo saznanje sa Vama kolege, nadam se da ćete Vi izbjeći zamke, ovih procesnih igara, ili vjerovati „istinama“ koje nam serviraju pomoću e_Građanin usluge!

Ako netko može pomoći sa savjetom ili zamolbom, biti ću zahvalan!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija