Valis odgovoreno: 8. rujan 2019. Dijeli odgovoreno: 8. rujan 2019. U redu, hvala na informacijama. Sačekat ću još neko vrijeme pa ću poslati upit konzulatu u Mostaru. Ostalima koji čekaju želim puno sreće, strpljenja i živaca! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Petar-Sa odgovoreno: 8. rujan 2019. Dijeli odgovoreno: 8. rujan 2019. Da li je neko od Vas pozvan da u konzulatu da izjavu u vezi sa objektivnim iskazivanjem pripadnosti hrvatskom narodu. Kako izgleda to ispitivanje Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Dac89 odgovoreno: 8. rujan 2019. Dijeli odgovoreno: 8. rujan 2019. Ne znam kako ide u konzulatu, ja sam davao izjavu u policiji u Zagrebu, u Petrinjskoj. Tamo rade mnogo ljubazne tete Pričaš o svemu što u tvom životu ima veze sa Hrvatskom. Česta putovanja u Hr, rođaci, filmovi, glazba, razni događaji, obitelj, kako doprinosiš hrvatskoj zajednici u svojoj zemlji, kako poštivaš hrvatske običaje... Ti pričaš, ona piše taj zapisnik. Ništa strašno nije. Pita te možda i neka pitanja u vezi dokumenata koja si predao,tko ti je tko, šta... I vodite računa da govorite na hrvatskom jeziku, to gledaju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
moto321 odgovoreno: 8. rujan 2019. Dijeli odgovoreno: 8. rujan 2019. Zato uredno, opširno i ljubazno popunite životopis kod predaje zahtjeva. Ja sam ispisao cijelu A4 stranicu životopisa i uredno se potpisao i nitko me nije zvao za dopune. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Petar-Sa odgovoreno: 8. rujan 2019. Dijeli odgovoreno: 8. rujan 2019. Ja napisao četiri strane 😅 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
moto321 odgovoreno: 8. rujan 2019. Dijeli odgovoreno: 8. rujan 2019. A onda si naletio na frustriranog djelatnika/uhljeba koji rješava te zahtjeve Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Petar-Sa odgovoreno: 8. rujan 2019. Dijeli odgovoreno: 8. rujan 2019. Da ne kazem da sam priložio 20 dokumenata 😅 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Valis odgovoreno: 8. rujan 2019. Dijeli odgovoreno: 8. rujan 2019. Pretpostavljam da sve ovisi o tome na osnovu čega tražiš državljanstvo. Uopće se nisam trudila oko životopisa, ionako sam priložila i previše dokumenata iz kojih je jasna pripadnost mene i cijele obitelji hrvatskome narodu. Ali, bez obzira na sve to, izgleda da bez dvije godine čekanja nema hrvatskog državljanstva. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Dac89 odgovoreno: 8. rujan 2019. Dijeli odgovoreno: 8. rujan 2019. Meni je trebalo točno godinu dana od podnošenja zahtjeva do dobijanja rješenja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Valis odgovoreno: 8. rujan 2019. Dijeli odgovoreno: 8. rujan 2019. @Dac89 Blago tebi! Ne znam kada si i gdje predavao zahtjev. Ovo se je odnosilo na moje iskustvo i iskustva poznanika koji su tražili državljanstvo preko konzulata u Mostaru u posljednjih godinu-dvije. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Dac89 odgovoreno: 8. rujan 2019. Dijeli odgovoreno: 8. rujan 2019. Živio sam u Beogradu tada, ali nisam htio ništa preko konzulata, pa sam sve završavao u Zagrebu. Predao sam zahtjev u studenome 2016. , zvali me da dam izjavu na zapisnik nakon mjesec dana, a rješenje dobio u prosincu 2017. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Petar-Sa odgovoreno: 10. rujan 2019. Dijeli odgovoreno: 10. rujan 2019. (uređeno) Objavljen je Dnevni red narednog zasjedanja Sabora, ali bez Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o hrvatskom drzavljanstvu Mozda se naknadno ubaci u dnevni red p.s. ipak je stari Dnevni red ostao na stranici, nema nacrta novog još uvijek uređeno: 10. rujan 2019. od Petar-Sa Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Makimaja odgovoreno: 17. rujan 2019. Dijeli odgovoreno: 17. rujan 2019. Dobro vece. Da li je neko dobio ovakav odgovor? Ako jeste, kakav je bio rezultat podnosenja zahtjeva? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
moto321 odgovoreno: 17. rujan 2019. Dijeli odgovoreno: 17. rujan 2019. Takav sam odgovor dobio nakon godinu dana od predaje zahtjeva. Rješenje tek dobio pola godine kasnije. Znači to više manje ništa ne znači osim da je "u proceduri". Sretno. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Makimaja odgovoreno: 17. rujan 2019. Dijeli odgovoreno: 17. rujan 2019. Prije 5 minuta, moto321 je napisao: Takav sam odgovor dobio nakon godinu dana od predaje zahtjeva. Rješenje tek dobio pola godine kasnije. Znači to više manje ništa ne znači osim da je "u proceduri". Sretno. Hvala. Pa ja sam poslala nakon godinu dana prvi upit i dobila ovaj odgovor nakon tri tjedna. Iz njega mozes kako zelis tumaciti Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
moto321 odgovoreno: 17. rujan 2019. Dijeli odgovoreno: 17. rujan 2019. Evo cijela arhiva ako nekom može pomoći. Zahtjev predan 02/2018. Imaju i datumi svakog odgovora pojedinačno. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Makimaja odgovoreno: 17. rujan 2019. Dijeli odgovoreno: 17. rujan 2019. Prije 7 minuta, moto321 je napisao: Evo cijela arhiva ako nekom može pomoći. Zahtjev predan 02/2018. Imaju i datumi svakog odgovora pojedinačno. S tim sto meni ne pise da su zaprimili zahtjev nego da ce me obavjestiti o donesenoj odluci Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Petar-Sa odgovoreno: 17. rujan 2019. Dijeli odgovoreno: 17. rujan 2019. Mislim da su donijeli odluku Makimaja 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Andurill odgovoreno: 17. rujan 2019. Dijeli odgovoreno: 17. rujan 2019. Cestitam Ja sledece nedelje predajem zahtev . Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Makimaja odgovoreno: 18. rujan 2019. Dijeli odgovoreno: 18. rujan 2019. prije 11 sati , Andurill je napisao: Cestitam Ja sledece nedelje predajem zahtev . Sretno i nek bude pozitivno resjenje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mislim odgovoreno: 21. rujan 2019. Dijeli odgovoreno: 21. rujan 2019. Ja cekam malo duze od godinu dana, poslao 2x mail i dobio manje-vise isti odgovor Poštovani, zaprimili smo Vašu zamolbu kojom požurujete donošenje odluke u svezi zahtjeva za stjecanje hrvatskog državljanstva.Obavještavamo Vas da se provodi upravni postupak u kojem se izvode svi potrebni dokazi i prikupljaju obavijesti drugih državnih tijela kako bi se o osnovanosti podnesenog zahtjeva odlučilo temeljem potpuno utvrđenog činjeničnog stanja.Nakon što se isto utvrdi, ovo Ministarstvo će žurno donijeti odluku koja će Vam biti uručena putem Konzulata Republike Hrvatske u XxX, prema mjestu podnošenja zahtjeva. S poštovanjem, Poštovani, zaprimili smo Vašu zamolbu kojom požurujete donošenje odluke u svezi zahtjeva za stjecanje hrvatskog državljanstva. Obavještavamo Vas da je u tijeku utvrđivanje činjeničnog stanja u svrhu stjecanja hrvatskog državljanstva. Nakon što se utvrde sve relevantne činjenice, bit će donesena odluka o predmetnom zahtjevu koja će biti upućena Konzulatu Republike Hrvatske u XxX, radi uručenja.S poštovanjem, Ne znam da li da opet saljem mail kroz mjesec dana ili je to samo gubljenje vremena. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Makimaja odgovoreno: 21. rujan 2019. Dijeli odgovoreno: 21. rujan 2019. Prije 19 minuta, Mislim je napisao: Ja cekam malo duze od godinu dana, poslao 2x mail i dobio manje-vise isti odgovor Poštovani, zaprimili smo Vašu zamolbu kojom požurujete donošenje odluke u svezi zahtjeva za stjecanje hrvatskog državljanstva.Obavještavamo Vas da se provodi upravni postupak u kojem se izvode svi potrebni dokazi i prikupljaju obavijesti drugih državnih tijela kako bi se o osnovanosti podnesenog zahtjeva odlučilo temeljem potpuno utvrđenog činjeničnog stanja.Nakon što se isto utvrdi, ovo Ministarstvo će žurno donijeti odluku koja će Vam biti uručena putem Konzulata Republike Hrvatske u XxX, prema mjestu podnošenja zahtjeva. S poštovanjem, Poštovani, zaprimili smo Vašu zamolbu kojom požurujete donošenje odluke u svezi zahtjeva za stjecanje hrvatskog državljanstva. Obavještavamo Vas da je u tijeku utvrđivanje činjeničnog stanja u svrhu stjecanja hrvatskog državljanstva. Nakon što se utvrde sve relevantne činjenice, bit će donesena odluka o predmetnom zahtjevu koja će biti upućena Konzulatu Republike Hrvatske u XxX, radi uručenja.S poštovanjem, Ne znam da li da opet saljem mail kroz mjesec dana ili je to samo gubljenje vremena. Mene zbunjuje to sto mi nisu napisali da su zaprimili zahtjev. Tako da ne znam da li je uopce u obradi, ili ne. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 22. rujan 2019. Dijeli odgovoreno: 22. rujan 2019. (uređeno) Nisi napisali da su zaprimili zahtjev za što? uređeno: 22. rujan 2019. od sivko Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
TKS odgovoreno: 30. rujan 2019. Dijeli odgovoreno: 30. rujan 2019. Evo, već 33 mjeseca čekamo odgovor na zahtjev, da li je Boba84 dobio kakvo rješenje, vidim da je predao mjesec prije? Na mejl mupa ne odgovaraju, pisala sam 4 puta,totalno ignoriranje od strane administracije. Za sve vrijeme, jedini dokaz da smo predali zahtjev- uplatnica u banci za troskove obrade. Od tada, ni traga, ni glasa. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
moto321 odgovoreno: 1. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 1. listopad 2019. Šaljite mail dok ne odgovore. Većina zahtjeva se riješi do 3 godine, a vi ste na pragu tog roka. Ako ne bude kroz pola godine znači da je baš neki problem. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
moto321 odgovoreno: 10. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 10. listopad 2019. Pošto je prošlo 2 mjeseca od preuzimanja rješenja, danas sam išao u konzulat predati zahtjev za putovnicu. I pogodite! Još nisam upisan u knjigu državljana, kao ni nitko tko je dobio rješenje od 7. mjeseca pa nadalje. Kao razlog je "godišnji odmori". Nevjerojatno. 18 mjeseci za rješenje i onda još 4 mjeseca samo da netko sjede 2 min za računalo i unese novog državljana s tim i tim brojem rješenja i dodijeli OIB. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Makimaja odgovoreno: 10. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 10. listopad 2019. prije 1 sat, moto321 je napisao: Pošto je prošlo 2 mjeseca od preuzimanja rješenja, danas sam išao u konzulat predati zahtjev za putovnicu. I pogodite! Još nisam upisan u knjigu državljana, kao ni nitko tko je dobio rješenje od 7. mjeseca pa nadalje. Kao razlog je "godišnji odmori". Nevjerojatno. 18 mjeseci za rješenje i onda još 4 mjeseca samo da netko sjede 2 min za računalo i unese novog državljana s tim i tim brojem rješenja i dodijeli OIB. Mislim da se nakon preuzimanja resjenja ceka 3 mjeseca na upis. Tako sam cula. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
vukasin odgovoreno: 11. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 11. listopad 2019. Dobar dan imo bi jedno pitanje ja sam dobio ovakav odg da li se neko susreo sa tim i koliko se jos dugo ceka posle toga .hvala unapred Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Andurill odgovoreno: 12. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 12. listopad 2019. To je standardan odgovor . Ceka se jos koliko god im bude bilo potrebno da zavrse sa vasim zahtevom . Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Petar-Sa odgovoreno: 12. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 12. listopad 2019. prije 12 sati , vukasin je napisao: Dobar dan imo bi jedno pitanje ja sam dobio ovakav odg da li se neko susreo sa tim i koliko se jos dugo ceka posle toga .hvala unapred A kada ste im poslali upit? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
vukasin odgovoreno: 12. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 12. listopad 2019. Prije 5 minuta, Petar-Sa je napisao: A kada ste im poslali upit? pa pre nedelju dana a zahtev sap predo pre pola godine 😀 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Andurill odgovoreno: 12. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 12. listopad 2019. Nece to jos skoro onda Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Petar-Sa odgovoreno: 12. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 12. listopad 2019. Prije 8 minuta, vukasin je napisao: pa pre nedelju dana a zahtev sap predo pre pola godine 😀 A ja im pisao prije 15 dana i još nema odgovora. Bas se ne zna nikakav redoslijed 😩 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
moto321 odgovoreno: 12. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 12. listopad 2019. Taj odgovor samo znači da vaši papiri&zahtjev još nisu ni upućeni u proceduru, vjerojatno stoje u nekom od stolova. Računaj da je godina dana većinom neki manji period, a prosjek godina i pol do dvije. Naravno ima i izuzetaka koji dobiju za 3 mjeseca sve, ali to je rijetkost koliko sam upratio. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
vukasin odgovoreno: 12. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 12. listopad 2019. Prije 6 minuta, moto321 je napisao: Taj odgovor samo znači da vaši papiri&zahtjev još nisu ni upućeni u proceduru, vjerojatno stoje u nekom od stolova. Računaj da je godina dana većinom neki manji period, a prosjek godina i pol do dvije. Naravno ima i izuzetaka koji dobiju za 3 mjeseca sve, ali to je rijetkost koliko sam upratio. moj postupaj je u toku ovo sam dobio odgovor 3 meseca posle predacanja 😀 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Makimaja odgovoreno: 12. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 12. listopad 2019. (uređeno) Prije 32 minuta, vukasin je napisao: moj postupaj je u toku ovo sam dobio odgovor 3 meseca posle predacanja 😀 Vi imate srece, napisali su da je zaprimljen. Meni su napisali da cu o donesenoj odluci biti obavjestena putem konzulata. Tako da ja ne znam ni da li je zaprimljen, niti ista. uređeno: 12. listopad 2019. od Makimaja Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Makimaja odgovoreno: 12. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 12. listopad 2019. (uređeno) prije 1 sat, Petar-Sa je napisao: A ja im pisao prije 15 dana i još nema odgovora. Bas se ne zna nikakav redoslijed 😩 Nema pravila. Nekom odgovore za par sati, nekom za par dana ili par tjedana. Meni su odgovorili tocno nakon 3 tjedna. uređeno: 12. listopad 2019. od Makimaja Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Petar-Sa odgovoreno: 12. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 12. listopad 2019. Prije 1 minutu, Makimaja je napisao: Nema pravila. Nekom odgovore za par sati, nekom za par dana ili par tjedana. Meni su odgovorili tocno nakon 3 tjedna. Samo se moramo strpiti i sve će biti dobro Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
vukasin odgovoreno: 12. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 12. listopad 2019. Prije 3 minuta, Makimaja je napisao: Vi imate srece, napisali su da je zaprimljen. Meni su napisali da cu o donesenoj odluci biti obavjestena putrm konzulata. Tako da ja ne znam bi da li je zaprimljen, niti ista. pa sad treba samo cekati ali im ja svake nedelje dosadjujem i pisem i uvek dobikem odg posle 1 dana 😀 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Andurill odgovoreno: 12. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 12. listopad 2019. Pa ako su vam odgovorili znaci da je " zaprimljen " . I ne bih bas preporucivao svake nedelje dosadjivati,pogotovo bar ne prvih 6 mjeseci . Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Makimaja odgovoreno: 12. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 12. listopad 2019. Prije 1 minutu, vukasin je napisao: pa sad treba samo cekati ali im ja svake nedelje dosadjujem i pisem i uvek dobikem odg posle 1 dana 😀 Imam osjecaj da moj zahtjev nije ni zaprimljen :). Svjesna sam da treba cekati, ali bi mi bilo lakse da su bar napisali zaprimljen, nego samo o donesenoj odluci bicete obavjesteni. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
vukasin odgovoreno: 12. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 12. listopad 2019. Prije 2 minuta, Andurill je napisao: Pa ako su vam odgovorili znaci da je " zaprimljen " . I ne bih bas preporucivao svake nedelje dosadjivati,pogotovo bar ne prvih 6 mjeseci . sto mislis tako pa proslo je pola godine i vise Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Andurill odgovoreno: 12. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 12. listopad 2019. Sto ne znaci nista,ceka se i godinu-dve . Sve zavisi od toga koliko tisuca ljudi je apliciralo pre vas i ciji se slucajevi resavaju pre vaseg . U svakom slucaju nista ne postizete sa tim mejlom svake nedelje . Ali vi radite kako hocete Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Petar-Sa odgovoreno: 12. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 12. listopad 2019. Prije 7 minuta, Makimaja je napisao: Imam osjecaj da moj zahtjev nije ni zaprimljen :). Svjesna sam da treba cekati, ali bi mi bilo lakse da su bar napisali zaprimljen, nego samo o donesenoj odluci bicete obavjesteni. Pa piši i pitaj je li zaprimljen. Meni su odgovorili da je zaprimljen taj i taj dan. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Makimaja odgovoreno: 12. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 12. listopad 2019. (uređeno) Prije 2 minuta, Petar-Sa je napisao: Pa piši i pitaj je li zaprimljen. Meni su odgovorili da je zaprimljen taj i taj dan. Razmisljala sam o tome. Pisacu im. Nego me zanima, kad stigne odgovor od konzulata da li je to osobno urucenje uz potpis, ili samo stave u sanduce. Postar ostavlja postu po komsiluku uređeno: 12. listopad 2019. od Makimaja Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Andurill odgovoreno: 12. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 12. listopad 2019. (uređeno) Zovu te da dodjes u konzulat . tj,telefonski uređeno: 12. listopad 2019. od Andurill Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
vukasin odgovoreno: 12. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 12. listopad 2019. Prije 4 minuta, Andurill je napisao: Sto ne znaci nista,ceka se i godinu-dve . Sve zavisi od toga koliko tisuca ljudi je apliciralo pre vas i ciji se slucajevi resavaju pre vaseg . U svakom slucaju nista ne postizete sa tim mejlom svake nedelje . Ali vi radite kako hocete druze al nije svima isti predmet , svako trazi po nekom drugom osnovu o tome je rec neko dobije pre neko posle 😀 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
moto321 odgovoreno: 12. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 12. listopad 2019. Dođeš u konzulat i potpišeš, 2 minute vremena. Onda čekaš opet 2-3 mjeseca na upis u knjigu državljana, i tek nakon toga idu papiri (osobna, putovnica, domovnica), sve svojim pravilom. Osobna 2-3 tjedna, putovnica mjesec dana, domovnica nekoliko minuta u bilo kojem matičnom uredu RH. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Makimaja odgovoreno: 12. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 12. listopad 2019. Prije 6 minuta, Andurill je napisao: Zovu te da dodjes u konzulat . tj,telefonski Oh pa to je onda super. Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 13. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 13. listopad 2019. , Makimaja je napisao: S tim sto meni ne pise da su zaprimili zahtjev nego da ce me obavjestiti o donesenoj odluci A ne mogu nikoga obavijestit o odluci ako nemaju zahtjev. onlyfoolsandhorses i Makimaja 2 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Makimaja odgovoreno: 16. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 16. listopad 2019. , vedranamiroslavv je napisao: Poštovana M**, obavještavamo Vas da smo u svrhu utvrđivanja relevantnih činjenica od drugih tijela javne vlasti zatražili potrebna izvješća vezana za ispunjenje zakonske pretpostavke poštivanja pravnog poretka Republike Hrvatske iz članka 8. stavka 1. točke 5. Zakona o hrvatskom državljanstvu („Narodne novine“, broj 53/91, 70/91-ispravak, 28/92, 113/93, 130/11 i 110/15). Nakon što zaprimimo traženo, okončati ćemo postupak meritornom odlukom koja će Vam biti uručena prema mjestu podnošenja zahtjeva. S poštovanjem, Poštovana Vedrana, zaprimili smo Vaš upit kojim tražite obavijest o statusu predmeta u svezi Vašeg zahtjeva za stjecanje hrvatskog državljanstva. O donesenoj odluci povodom Vašeg zahtjeva biti ćete obaviješteni prema mjestu podnošenja zahtjeva. S poštovanjem, Ministarstvo unutarnjih poslova/Ministry of the Interior Kabinet ministra/Minister's Office Služba za odnose s javnošću/Public Relations Department Ulica grada Vukovara 33 Zagreb 10000, Hrvatska To je bio odgovor.. Vedrana vidima da ste dobili isti odgovor kao i ja. Interesuje me da li ste u medjuvremenu dobili resjenje? Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Makimaja odgovoreno: 17. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 17. listopad 2019. , Ina90 je napisao: Kao sto je vise puta receno.. nema pravila, neko ceka do godinu dana a neko i tri godine.. Ina da li ste dobili resjenje? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Makimaja odgovoreno: 19. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 19. listopad 2019. https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/izmijenjen-zakon-o-drzavljanstvu-olaksani-su-uvjeti-evo-tko-se-ubuduce-moze-smatrati-drzavljaninom-rh/9504851/?utm_source=linkerjl&utm_medium=widget&utm_campaign=linkerjutarnji Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
vukasin odgovoreno: 19. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 19. listopad 2019. prije 2 sati , Makimaja je napisao: https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/izmijenjen-zakon-o-drzavljanstvu-olaksani-su-uvjeti-evo-tko-se-ubuduce-moze-smatrati-drzavljaninom-rh/9504851/?utm_source=linkerjl&utm_medium=widget&utm_campaign=linkerjutarnji Jel neko zna nesto vise od tomee ? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
krizanex odgovoreno: 19. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 19. listopad 2019. Prije 30 minuta, vukasin je napisao: Jel neko zna nesto vise od tomee ? Slična vijest je bila objavljena prije 2 godine i prije 1 godinu, možda se odnosi na nove zahtjeve na stare ne ,nisam siguran Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Petar-Sa odgovoreno: 19. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 19. listopad 2019. prije 2 sati , krizanex je napisao: Slična vijest je bila objavljena prije 2 godine i prije 1 godinu, možda se odnosi na nove zahtjeve na stare ne ,nisam siguran Ne odnosi se na stare niti na trenutne zahtjeve koji će se podnositi, nego tek na one predate poslije 1. siječnja 2020., jer zakon tek tada stupa na snagu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Biljana1985 odgovoreno: 19. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 19. listopad 2019. (uređeno) Prije 41 minuta, Petar-Sa je napisao: Ne odnosi se na stare niti na trenutne zahtjeve koji će se podnositi, nego tek na one predate poslije 1. siječnja 2020., jer zakon tek tada stupa na snagu. Molim vas za savjet! Podnjela sam zahtjev u kolovozu 2018. Imala sam jednu nadopunu u listopadu 2018. i od tad čekam. Majka je hrvatica od rođenja, sa domovnicom i svim dokumentima gde se tako izjašnjava ( radna knjižica, personalni list) i baba i djed isto, i sa strane majke i oca, a otac je preminuo. U svim šv obrascima sa fakultete (2004-2007) ja sam se izjasnila kao hrvatica i sva sam dokumenta predala još u kolovozu 2018. Možete li mi rijeć da li bi od 1. siječnja mogla ponovno predat zahtjev za upis u knjigu državljana po novom zakonu? Jer ovako može proći i 5 godina dok se čeka odgovor na zahtjev koji sam podnjela. Hvala vam! uređeno: 19. listopad 2019. od Biljana1985 Greška u slovu Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Petar-Sa odgovoreno: 19. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 19. listopad 2019. Prije 51 minuta, Biljana1985 je napisao: Molim vas za savjet! Podnjela sam zahtjev u kolovozu 2018. Imala sam jednu nadopunu u listopadu 2018. i od tad čekam. Majka je hrvatica od rođenja, sa domovnicom i svim dokumentima gde se tako izjašnjava ( radna knjižica, personalni list) i baba i djed isto, i sa strane majke i oca, a otac je preminuo. U svim šv obrascima sa fakultete (2004-2007) ja sam se izjasnila kao hrvatica i sva sam dokumenta predala još u kolovozu 2018. Možete li mi rijeć da li bi od 1. siječnja mogla ponovno predat zahtjev za upis u knjigu državljana po novom zakonu? Jer ovako može proći i 5 godina dok se čeka odgovor na zahtjev koji sam podnjela. Hvala vam! Mislim da bi Vas odbili jer je zahtjev trenutačno u procesu rješavanja, ali svakako sačekajte da stupi na snagu pa pišite MUP-u. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ina90 odgovoreno: 30. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 30. listopad 2019. , Makimaja je napisao: Ina da li ste dobili resjenje? Nisam jos... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Makimaja odgovoreno: 30. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 30. listopad 2019. prije 1 sat , Ina90 je napisao: Nisam jos... Ni kod mene nema nista....... Ako me sjecanje dobro sluzi predale smo priblizno u isto vrijeme. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Makimaja odgovoreno: 12. studeni 2019. Dijeli odgovoreno: 12. studeni 2019. Da li neko zna u vezi novog zakona nesto? Malo me buni deo u vezi teritorija koje su nekad bile u sasatvu Hrvatske. Oceva familija je iz dela BiH gde su ziveli pre, a zive i sad Hrvati. Ne znam da li me onda kaci taj zakon. Svakako sam predala zahtev. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 13. studeni 2019. Dijeli odgovoreno: 13. studeni 2019. Koji točan članak i stavak zakona te muči? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Makimaja odgovoreno: 13. studeni 2019. Dijeli odgovoreno: 13. studeni 2019. prije 4 sati , sivko je napisao: Koji točan članak i stavak zakona te muči? Citala sam vise objava pa vise ne znam gde sam sta procitala. Evo dve stavke koje me zanimaju prva:nije mi jasno drugi prostori u kojima su zivjeli Hrvati Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Makimaja odgovoreno: 13. studeni 2019. Dijeli odgovoreno: 13. studeni 2019. prije 4 sati , sivko je napisao: Koji točan članak i stavak zakona te muči? I zanima me jer sam predala zahtjev po pripadnosti, pa sam nasla da ako sam predalapo pripadnosti mpgu i maloletnu djwcu da upisem. Da li je to odista tako? Zvala sam veleposlanstvo i rekli su mi da o novom zakonu ne smeju da pricaju dok ne stupi na snagu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Makimaja odgovoreno: 13. studeni 2019. Dijeli odgovoreno: 13. studeni 2019. , TKS je napisao: Evo, već 33 mjeseca čekamo odgovor na zahtjev, da li je Boba84 dobio kakvo rješenje, vidim da je predao mjesec prije? Na mejl mupa ne odgovaraju, pisala sam 4 puta,totalno ignoriranje od strane administracije. Za sve vrijeme, jedini dokaz da smo predali zahtjev- uplatnica u banci za troskove obrade. Od tada, ni traga, ni glasa. Da li ima nekih novosti? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 14. studeni 2019. Dijeli odgovoreno: 14. studeni 2019. prije 18 sati , Makimaja je napisao: I zanima me jer sam predala zahtjev po pripadnosti, pa sam nasla da ako sam predalapo pripadnosti mpgu i maloletnu djwcu da upisem. Da li je to odista tako? Zvala sam veleposlanstvo i rekli su mi da o novom zakonu ne smeju da pricaju dok ne stupi na snagu. Zato što još nisu doneseni pravilnici i upute kako će trebati radit. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
TKS odgovoreno: 14. studeni 2019. Dijeli odgovoreno: 14. studeni 2019. Makimaja, nista, evo vec 1031.dan od dana posnosenja zahtjeva. Suprug i ja imamo drzavljanstvo po cl.16, kcerke upisane odmah, sin roden dok jos nismo imali drzavljanstvo, i sad bi po novom zakonu mogao predati jer ima oba roditelja koja su nepobitno dokazala pripradnost hrvatskom narodu, ali sta sad poslije ovolikog cekanja, i pitanje koliko bi opet trajao taj postupak. Pocinjem sumnjati da je predmet dosao do Zagreba, postupak je totalno netransparentan, nemamo odgovor ni na upite koje sam slala na mejl mupa. Kad bih imala bilo kakav odgovor, bilo bi ok i da odbiju, pa bi predao po novom zakonu. Ovako mozemo cekati jos........ Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
moto321 odgovoreno: 14. studeni 2019. Dijeli odgovoreno: 14. studeni 2019. Za nepovjerovati, ne daj Bože nikom. Pokušajte zvati na telefone, zakonski rok je 5 godina, ukoliko Vam ne odgovore nakon toga perioda imate pravo predati novi zahtjev. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Makimaja odgovoreno: 14. studeni 2019. Dijeli odgovoreno: 14. studeni 2019. (uređeno) prije 6 sati , TKS je napisao: Makimaja, nista, evo vec 1031.dan od dana posnosenja zahtjeva. Suprug i ja imamo drzavljanstvo po cl.16, kcerke upisane odmah, sin roden dok jos nismo imali drzavljanstvo, i sad bi po novom zakonu mogao predati jer ima oba roditelja koja su nepobitno dokazala pripradnost hrvatskom narodu, ali sta sad poslije ovolikog cekanja, i pitanje koliko bi opet trajao taj postupak. Pocinjem sumnjati da je predmet dosao do Zagreba, postupak je totalno netransparentan, nemamo odgovor ni na upite koje sam slala na mejl mupa. Kad bih imala bilo kakav odgovor, bilo bi ok i da odbiju, pa bi predao po novom zakonu. Ovako mozemo cekati jos........ Ne znam sto bih rekla. Meni su prvi put odgovorili nakon tri tjedna, drugi put u roku od 10 min(pitala ih da li je zaprimljen). Poslala sam pre tjedan dana dokle su stigli za zahtjevom i nema jos uvjek odgovora. Predala prije 15 mjeseci. uređeno: 14. studeni 2019. od Makimaja Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mislim odgovoreno: 15. studeni 2019. Dijeli odgovoreno: 15. studeni 2019. (uređeno) , Mislim je napisao: Ja cekam malo duze od godinu dana, poslao 2x mail i dobio manje-vise isti odgovor Poštovani, zaprimili smo Vašu zamolbu kojom požurujete donošenje odluke u svezi zahtjeva za stjecanje hrvatskog državljanstva.Obavještavamo Vas da se provodi upravni postupak u kojem se izvode svi potrebni dokazi i prikupljaju obavijesti drugih državnih tijela kako bi se o osnovanosti podnesenog zahtjeva odlučilo temeljem potpuno utvrđenog činjeničnog stanja.Nakon što se isto utvrdi, ovo Ministarstvo će žurno donijeti odluku koja će Vam biti uručena putem Konzulata Republike Hrvatske u XxX, prema mjestu podnošenja zahtjeva. S poštovanjem, Poštovani,
Preporučene objave