Jump to content

joint i kazna od 3000 (optužni prijedlog 6000)kn?


killabeez

Preporučene objave

Frend je uhvaćen prije 1,5mj. sa 1,3g marihune tj. 2 jointa, fino je sve priznao i predao to policiji.

 

Sad je dobio presudu sa kaznom od 3000kn + 200kn neki troškovi.

dobio je još i optužni prijedlog (u istoj kuverti) sa istim datumom da se raspravi da li je kazna primjerena počinjenom djelu i da li da se poveća na 6000kn?? Kaj sad to znači, taj optužni prijedlog i zašto ga je dobio?

Uz to od Suda nije dobio nikakvu uplatnicu, pa sad ne zna kome da to plati i koliko da plati (budući da je uhvaćen u crikvenici, a inače je iz zagreba, kojem da se sudu žali..). Plus me zanima jel moguće ovu potencialnu kaznu od 6000kn pretvoriti u uvjetnu...

 

Frend je student i nekažnjavan je. U kojoj će mu evidenciji biti upisano to djelo?!

 

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

uopće vas ne kužim o čemu vi pričate.

iz ovoga što ste rekli frend će vam biti kažnjeno i prekršajno gonjen, e sad pitanje od koga-koji sud prekršajni ili kazneni mu je poslao kaznu od 3000kn?

ovo s optužnim prijedlogom je od kaznenog suda,a dobio ga je zato što ga tim prijedlogom goni drž. odvjetnik, a on ga kao okrivljeni mora dobiti da bi znao za što je optužen.

ako nije zaposlen sud će mu na raspravi vrlo vjerojatno odrediti uvjetnu.

vodit će ga i u prekršajnoj i u kaznenoj evidenciji dok ne nastupe uvijeti za rehabilitaciju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dobio je presudu (kaznenu) općinskog suda (presuda kojom se izdaje kazneni nalog i njega osuđuje na novčanu kaznu od 3000 kn)..

na kraju te presude stoji pouka o pravnom lijeku.. da u roku 8 dana od dana zaprimanja presude može izjaviti prigovor na nju (kazneni nalog) a ako to ne učini ona postaje pravomoćna..

pa ako izjavi prigovor odmah je dobio i optužni prijedlog da vidi što mu se stavlja na teret, što se predlaže od dokaza itd. a između ostalog i kakva mu je sankcija predložena (6000 kn)..

dakle, ima izbor..mora se odlućiti, naravno sve pod uvjetom da mu još nije istekao ovaj rok od 8 dana..

ako je ovako kako pišete, da je student, nema primanja itd. onda neka piše prigovor i u njemu se žali na vrstu sankcije koja mu je izrečena..

postoji mogućnost da mu u tom redovnom postupku umjesto novčane kazne sud dosudi uvjetnu..

ako se odluči za prigovor njega podnosi /šalje sudu koji je donio tu presudu (kazneni nalog) naslovi na sud i napiše na koji broj spisa (ono K- ???) napiše kratko razloge, potpiše, i to je to..

onda čeka poziv za glavnu raspravu..

 

podaci o osuđivanosti vode se u kaznenoj evidenciji

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako takva osoba, može ishodovati potvrdu o nekažnjavanju ??

 

bez problema, onog trena kada taj nalog postane pravomocan (dakle kada platis kaznu ili ako prigovaras, kada se postupak okonca) normalno vadis to uvjerenje koje se samo pogresno naziva "potvrda o nakaznjavanju", a u stvari predstavlja potvrdu da protiv imenovanog nije pokrenut kazneni postupak niti donesena nepravomocna presuda u k predmetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

uvjerenje koje se samo pogresno naziva "potvrda o nakaznjavanju", a u stvari predstavlja potvrdu da protiv imenovanog nije pokrenut kazneni postupak niti donesena nepravomocna presuda u k predmetu.....

 

Je li to stvarno ''pogrešno nazivanje'' ili je riječ o 2 različita papira...tj, da li uopće postoji ''Potvrda o nekažnjevanju'' , u pravom smislu tih riječi ??? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Je li to stvarno ''pogrešno nazivanje'' ili je riječ o 2 različita papira

 

kako malo povjerenja u savjete sa legalisa... "potvrda o nekaznjavanju" u doslovnom smislu uopce ne postoji s iznimkom ostvarivanja prava u nekoj drugoj zemlji, ne u rh.

 

medjutim to jos uvijek ne znaci da neke "osjetljive" sluzbe (do, sud, mup, morh...) nemaju pravo uvida u kaznenu evidenciju izvan sustava tih potvrda i izvan kaznenog progona, npr prilikom zaposljavanja.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija