Jump to content

Fizička ili pravna osoba?


VladimirS

Preporučene objave

Za osobu koja mi nikako ne vjeruje da su državni službenici i namještenici FIZIČKE osobe (a ne pravne osobe) molim administratora da se nakratko uključi u ovu elementarnu stvar.

Ista osoba je čvrsto uvjerena da neovlašteno zvučno snimanje državnih službenika i namještenika nije kazneno djelo iz čl.143.KZ jer je riječ o tzv."javnim osobama" za razliku od svih ostalih običnih fizičkih osoba...

Ista osoba smatra da u tijelima javne vlasti ne mogu raditi fizičke osobe nego samo - pravne osobe!?

Pomagajte jer pedagoški nisam dovoljno talentiran da nekoga uvjerim u suprotno od onoga u što čitavog života čvrsto vjeruje... Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ista gospođa je u jutrošnjem e-mailu malo reterirala pa umjesto PRAVNA osoba koristi izraz JAVNA osoba. Gospođa me i dalje pokušava uvjeriti da fizičke osobe ne mogu obavljati državnu službu!? Ne znam onda tko može; možda roboti, ET, dronovi...?

Evo copy paste dijela gospođinog e-maila koja je po mom mišljenju malo previše pojednostavila i izjednačila neke nespojive činjenice:

(Svi državni službenici, dužnosnici i namještenici su javni djelatnici jer država nije ničija privatna firma da bi tu mogle biti uposlene fizičke osobe. Svi navedeni su, izvan državnog posla koji obavljaju, fizičke osobe a kada obavljaju službu oni su javni djelatnici. Nije moguće da bi jedna fizička osoba mogla obavljati državnu službu. Samim zaposlenjem u državnu službu dotadašnja fizička osoba "prelazi" u javnu osobu. Ne znam, kako bi ovo mogla pojednostavniti.

Možda Vas zbunjuje to da je u svakom državnom djelatniku/javnom djelatniku sadržana i fizička osoba. Jer oni imaju i svoj privatni život pa se tu pojavljuju kao fizičke osobe.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija