Jump to content

Bolovanje regres


Torn2012

Preporučene objave

Zaposlena sam u srednjoj školi već pet godina. U lipnju ove godine, točnije 20.lipnja otišla sam na bolovanje zbog komplikacija u trudnoći, a na godišnji sam trebala ići 18.srpnja. S obzirom da sam i tad bila na bolovanju, nisam otišla na godišnji i to je navodno razlog zbog kojeg nisam dobila regres. Ima li tu kakve pravne osnove da me se zakine za regres jer mi je u tajništvu rečeno da nemam na njega pravo jer sam na bolovanju. ne može čovjek znati kad će na bolovanje....Naime, u školi me uopće nisu informirali o tome. da sam znala da će biti tako vratila bih se s bolovanja i otišla na godišnjii.... Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U školama je malo teže otići na godišnji kad mi hoćemo. Kako to onda izvesti? Trebala sam jučer početi raditi ali sam i dalje na bolovanju.

 

Pretpostavljam da ste na čuvanju trudnoće kojem slijedi rodiljni i roditeljski dopust, a vi biste pošto poto na jedan dan godišnjeg radi 1250 kn. Radite komplikacije ravnatelju bezveze. Konkretno ako Vam sad da godišnji, smatra se da ste se vratili na rad i mora odjaviti Vašu zamjenu. O tome se radi. U školstvu se godišnji u pravilu daje za vrijeme praznika upravo zato da se ne plaćaju osoba na godišnjem i zamjena.

 

Regres ćete dobiti u mjesecu kad odete na godišnji. A to će najvjerojatnije biti po povratku s roditeljskog dopusta prije idućeg ljeta.

 

Ako se ne radi o čuvanju trudnoće i ako se želite inatiti, Temeljni kolektivni ugovor Vam omogućuje korištenje 2 puta po 1 dan godišnjeg kada Vi to želite, uz prethodnu obavijest poslodavcu.

 

Nadalje, nije Vas nitko namjerno zakinuo jer je pametno ministarstvo javilo u petak u 15.30 (izvan radnog vremena) da regres mora biti gotov u ponedjeljak u 12 sati. Dakle osobno sam se morao vraćati s godišnjeg da s računovođom to riješim. Otišlo 1000 kuna mog regresa.....tko me pita.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Molim Vas pomoć isto tako vezano za regres i bolovanje...

naime osoba je na bolovanju od lipnja 2015. i nije izvijesno kada će se vratiti na posao jer je u pitanju liječenje zloćudne bolesti. 2016. joj je isplaćen regres, za koji ju sada poslodavac (Osnovna škola) poziva da vrati jer da nema pravo na njega jer nije koristila GO.

Ako i jest tako, zar ne bi rok za eventualno vraćanje tog regresa ili korištenje godišnjeg bio lipanj 2017. jer godišnji se može koristiti do kraja lipnja sljedeće godine, a na ODMAH kako poslodavac inzistira.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija