Jump to content

"puštanje glasne glazbe"


kefir

Preporučene objave

Poštovani,

dobio sam obavijest da sam u ugostiteljskom objektu citiram"puštanjem glasne glazbe narušavao javni red i mir i time počinio prekršaj iz čl.13 ZOPPJRM.

Naime te večeri sam na poziv voditelja dotičnog kafića dobio ponudu da zabavljam goste tako što ću sa svoga laptopa "puštati" glazbu.

Donio sam laptop u kafić i prema uputama voditelja spojio sam ga na već postojeći kabel u kafiću (dug cca 5-6m) koji je povezao moj laptop s postojećim ozvućenjem u kafiću,a koje se nalazi iza šanka i kojem ja pošto nisam djelatnik kafića nisam imao pristup.Dakle jačina glazbe nije ovisila o mom laptopu(svako zna koliko laptop sam po sebi može biti "glasan") nego o postojećem razglasu u kafiću na koji je bio spojen.O razini glasnoće je odlučilo voditelj-djelatnik kafića pošto se pojačalo nalazilo u dijelu kafića (iza šanka) kojem ja nisam imao pristupa pošto nisam djelatnik spomenutog kafića.Samom tom činjenicom smatram da nisam bio odgovoran za razinu buke koju je glazba proizvodila.U neko doba večeri ušla su dva policijska djelatnika koja su došli zato što se neko od susjeda žalio na razinu buke.Voditelj objekta ih je "mudro" uputio na mene s pričom kao "on nema ništa s tim jer ja puštam glazbu".Jedan od policijskih djelatnika je od mene tražio moje ime i prezime i adresu i nije se obazirao na moje riječi da ja ne mogu kontrolirati jačinu glazbe,nego samo repertoar glazbe i da buku ne proizvodi moj laptop nego razglas na koji je spojen ,a na čiju jačinu ja ne mogu utjecati.

Da li imam osnove na osnovu svega spomenutoga da se žalim kad mi dođe kazna o počinjenom prekršaju za koji me se tereti po prethodno spomenutom čl.13 ZOPPJRM.

Da li su policajci trebali provjeriti od djelatnika kafića da li kafić ima dozvolu o tehničkim uvjetima,znam da neki kafići moraju imati ugrađene limitatore glasnoće i sl. prije nego su mene teretili za počinjeni prethodno spomenuti prekršaj?

Hvala unaprijed !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija