Jump to content

Starosna mirovina čl. 6 i rad na pola radnog vremena


Gillet

Preporučene objave

Poštovani Gillet,

 

 

Nestručno mišljenje:

 

Ugovorom o radu, dobivate plaču ali gubite pravo na cijelu mirovinu po posebnom propisu (u Vašem slučaju starosnu mirovinu po članku 6.), ista Vam se zamrzava za vrijeme trajanja ugovora.

 

 

Korisnici invalidske mirovine –profesionalna nesposobnost po posebnom propisu po člancima 11. i 6.a temeljem ugovora o radu primaju plaču za svoj posao i 5/8 svoje bruto mirovine.

 

 

Sve je regulirano zakonima i tako se provodi od strane HZMO.

 

 

Lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani Gillet ,

 

 

Za pravi i mjerodavan odgovor uputite u HZMO zamolbu u pisanom obliku (ovjerite svoj primjerak na protokolu ili poštom sa povratnicom) o svim nejasnoćama koje imate.

 

 

Vidim da ste mlad i ako Vas zdravlje posluži možete raditi još 10 do 15 godina. Radom na puno radno vrijeme uz godišnja primanja koja bi Vam bila otprilike u visini prosječnog vrijednosnog boda za dosadašnji ukupni radni staž Vaša starosna mirovina po općem propisu ZOMO bila bi najmanje 30 % veća od sadašnje starosne mirovine po posebnom propisu.

 

Zato Vama ( kao i ostalim čitateljima ove teme) predlažem ako možete, zaposlite se uz ugovor o radu bar na:

 

- 1 g. na puno radno vrijeme ili

 

- minimalno 2. g. na pola radnog vremena

 

 

Tablica u privitku Vam može pomoći da vidite iznos Vaše buduće starosne mirovine po općem propisu ZOMO, usporedno sa Vašom sadašnjom starosnom mirovinom po čl. 6. posebnog propisa.

 

 

Lijep pozdrav

Usporedni izračun svih mirovina za DVO i PS - 31.08.2016.xls

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na trudu i odgovoru,, no,, zaposliti se na puno radno vrijeme-teško, ovo kaj sad delam, dostava senfiča,da se prijavim na pola radnog vremena i zamrznem mirovinu.. pa mirovina mi je veća od plaće koju dobijem ko dostavljač,ne vidim tu povoljnu računicu za mene..ja zaposao dostavljača dobijem 1400 kuna, taman da si malo popravim penziju...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, niste u pravu, provjereno u Pravnoj službi HZMO. Ova mogućnost zapošljavanja na 4 sata nakon odlaska u starosnu mirovinu se odnosi ISKLJUČIVO na one osobe koje su otišle u mirovinu po redovnom ("civilnom") zakonu o mirovinskom osiguranju. Osobe koje su otišle u mirovinu po posebnom zakonu (DVO, policijski službenici) ne mogu koristiti to pravo. Mogu jedino zamrznuti potpuno mirovinu i započeti raditi na taj način.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija