Jump to content

Porez na promet nekretnina i kupnja nekretnine putem dražbe


kovam

Preporučene objave

Situcija je sljedeća, 2012. godine potpisao sam kupoprodajni ugovor s poduzećem za kupnju stana, no međutim taj ugovor se nije nikad realizirao do kraja (poduzeće nije ispunilo svoje uvjete da će izbrisati određene terete, a ja nisam platio dogovoreni iznos). Znaci do dan danas su oni vlasnici stana, a ja sam povremeno stanovao tamo i čekao njih da ispoštuju ugovor pa da konačno postanem vlasnikom stana. Ja sam uredno prijavio porez na promet nekretnina, gdje sam prvim rješenjem bio oslobođen plaćanja jer mi je to prva nekretnina, a drugim rješenjem nakon 3 godine sam ipak morao platiti porez jer nisam prijavio prebivalište.

 

U međuvremenu prije mjesec dana održala se dražba stanova koja je uključivala i taj "moj" stan. Putem dražbe konačno sam uspio kupiti stan. Ponovno sam otišao na poreznu prijavu da ispitam svoju situaciju. Prvo su mi rekli da neću morati 2 puta plaćati porez, no par dana kasnije su mi rekli da nemam pravo na oslobođenje plaćanja poreza na promet nekretnina zato što to ne vrijedi ako se radi o sudskoj dosudi.

 

Žalosno je da ću ja sada 2 puta morati plaćati porez za istu nekretninu i još k tome to mi je prva nekretnina!?

 

Molio bi za savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija