Jump to content

Više ugovora o autorskom djelu za jedno autorsko djelo


Korisnik foruma

Preporučene objave

Poštovani,

 

nalazim se u sljedećoj situaciji. Imam nešto što sam proucirao što se može po članku 5 Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima klasificirati kao autorsko djelo.

 

Ono što namjeravam napraviti jest prodavati svoje autorsko djelo preko treće strane. Stvar je u tome da treća strana meni isplaćuje novac ovisno o broju prodanih primjeraka moga autorskog djela. Moram napomenuti da treća strana (pošto je tu kao posredink) uzima određeni postotak prodajne cijene autorskog djela. To za sobom povlači posljedicu da bi mi treća strana kroz sve mjesece kroz koje se bude vršila prodaja moga autorskog djela trebala isplaćivati novac.

 

Uzmimo da treća strana meni isplaćuje novce svaki mjesec. Je li moguće da se svaki mjesec potpiše novi ugovor o autorskom djelu za isto autorsko djelo (autorsko djelo za koje je već prije potpisan ugovor o autorskom djelu) i da mi se na taj način vrši isplata?

 

Unaprijed hvala!

 

P.S. Želim još samo napomenuti da postotak koji ja dobijem može varirati, tj., u nekim slučajevima treća strana uzima 50%, dok, na primjer, u nekim slučajevima treća strana uzima 3%.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija