Jump to content

Najam Jumbo plakata


jupiter24

Preporučene objave

Molio bih sve koji nešto zanju o tematici za pomoć.

 

Dakle vlasnik sam poljoprivrednog zemljišta koje baš ne obrađujem jer je djelomično močvarno i ne uspjeva na njemu ništa. Kako se zemljište nalazi neposredno uz državnu cestu sa relativno dobrim dnevnim prometom, razmišljam da tamo postavim konstrukcije za reklamiranje na Jumbo plakatima.

 

Kontaktirao sam Hrvatske ceste i oni nemaju primjedbi osim da moram napraviti neki projekt za konstrukcije. To mi je OK i to ću napraviti ukoliko se upustim u to. Također sam kontaktirao Općinu koja također nema primjedbi.

 

E sad, mene zanima da li ja kao fizička osoba (nisam vlasnik obrta niti firme) mogu to napravit i krenuti iznajmljivat jumbo plakate? Kako se to naplaćuje prema najamljivačima s obzirom da sam fizička osoba? Moram li otvarati neki pravni subjekt (obrt ili firmu)? Kako bi mi se obračunavali porezi?

 

Eto, svaka pomoć je dobrodošla. Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pošto se radi o poljoprivrednom zemljištu, možda baš i nije sve to tako jednostavno postaviti. No, to bi trebali provjeriti u Upravnom odjelu za prost.uređenje i gradnju općine/grada. Kada bi dali zemljište u zakup nekoj reklamnoj agenciji, to bi ste mogli kao fizička osoba, a porez bi plačali prema Zakonu o porezu na dohodak kao dohodak od imovine i imovinskih prava. Za ovu drugu soluciju da sami iznajmljujete reklamni prostor, morali bi osnovati jednu od vrsta poslovnog subjekta i prema tome obračunavali doprinosi i porezi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija