Jump to content

Stručni savjet u vezi plaćanja odštete.


Barbara

Preporučene objave

Poštovani!

Molim za savjet!

U srpnju 1998. moj se brat kao maloljetnik od 15 godina potukao s drugim isto tako maloljetnikom. To čak ne možemo nazvati ni tučom već naguravanjem.

Nakon toga slijedi tužba roditelja tog drugog dečka zbog pretrpljene duševne boli. Mom bratu se sudi, ali sud određuje da nije kriv.

Nakon toga, slijedi druga tužba, ali ovoga puta protiv mojih roditelja i traži se odšteta.

Sud se vodi već 7 godina, da bi na kraju rezlultiralo sve u korist tužioca, dakle njih.

Moji roditelji moraju platiti 14 000 kn odštete plus sve troškove suda, tako da je to konačno 35 000 kuna. Troškovi našeg odvjetnika su podmireni i nisu uključeni u navedeni iznos.

Međutim, problem je u tome šta moji roditelji nisu dobili nikakvo pismeno rješenje na adresu, već nas je o svemu obavijestio naš odvjetnik spomenuvši da je rješenje dobio on, te da ćemo platiti sve njemu a da će on nakon toga proslijediti novce. E sad moje pitanje je: zašto i moji roditelji nisu dobili rješenje na kućnu adresu (ili je dovoljno da je dobio naš odvjetnik - premda smo o svim prijašnjim rješenjima bili pismeno obaviješteni i on i mi odvojeno), i zašto naš odvjetnik mora tu glumiti nekakvog posrednika? Da li smo mi sada, istog trena, dužni početi plaćati odštetu, ili možemo (moramo) čekati da nam osobno pošalju rješenje ( jer mi zapravo nemamo nikakvih podataka na koji se broj žiro računa treba plaćati, ni nikakvo objašnjenje) ? Meni kao laiku se sve čini kao neka muljaža, a i problem je šta cijelo kućanstvo mjesečno ima jako nizak dohodak,radi dvoje od 5 ukućana.

Odvjetnik stalno spominje kamate, i porast iznosa odštete ako ne platimo najednom (što je nama neizvedivo) ili pak ovrha.

I još, suprotna strana opet ulaže žalbu na dosuđen iznos odštete, traže više.Šta sad napraviti?

Molim za Vaše stručno mišljenje i pomoć!

 

Puno Vam hvala, uz pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

odvjetnik je posrednik jer Vas je zastupao na sudu pa sukladno zakonu odluke se šalju njemu a on Vas je dužan sukladno zakonu o svemu izvještavati . mogli bi pitati te ljude kojima sad dugujete novac da im isplaćujete u ratama na žiroračun, te obavezno o svemu čuvajte potvrde, čim prije počnete plaćati manje Vam kamata ide. ukoliko se druga strana žali, znači da presuda nije pravomoćna i da po istome još niste dužni platiti.dakle upitno je da li je uložena žalba na presudu ili već i o žalbi odlučeno. ako je već i o žalbi odlučeno počnite plaćati čim prije kako Vam ne bi ovrhom pokrenuli postupak prodaje pokretnina radi namirenja navedenog potraživanja.!

Lijepi pozdrav, M!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija