Jump to content

Naknadno pronađena imovina


vekin8

Preporučene objave

Poštovani ,

Moj djed je 2003. godine, kupio nekretninu (kuća), ovjerio kupoprodajni ugovor, isplatio dotadašnjeg vlasnika, platio porez te u dogovoru sa odvjetnikom koji ga je zastupao, dogovorili su da će odvjetnik za njega ishodit upis prava vlasništva u zemljišne knjige. Međutim, on to nikad nije napravio. Ta kuća je trenutno napuštena. Nakon smrti djeda, iz sebe na ostavinskoj raspravi ima tri kćeri te se ostavina provodi razmjerno njihovim udjelima, naravno bez spomenute nekretnine jer se djed nije nikada upisao kao vlasnik. Danas je situacija takva da je jedino moja majka živa te posjeduje kupoprodajni ugovor koji je djed ovjerio 2003. Pitanje glasi, da li bi ona mogla pokrenuti zahtjev za naknadno pronađenom imovinom na temelju tog ugovora? Preminule dvije sestre također imaju nasljednike iza sebe te bi im pripadao udio u toj naknadno pronađenoj imovini? Može li se u gruntovnici provesti upis prava vlasništva, budući je djed pokojni? Kako bih najlakši način riješili situaciju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svakako treba predložiti pokretanje postupka za naknadno pronađenu imovinu, a ako je nasljednica iza djeda, Vaša bi ga majka sigurno mogla predložiti.

 

U ostavinskom će se postupku utvrditi tko su nasljednici pa ćete na temelju rješenja o nasljeđivanju zatražiti upis (su)vlasnika u zemljišnu knjigu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U ostavinskom će se postupku utvrditi tko su nasljednici pa ćete na temelju rješenja o nasljeđivanju zatražiti upis (su)vlasnika u zemljišnu knjigu.
uz uvjet da je prodavatelj iz kupoprodaje još uvijek upisan kao vlasnik nekretnine,u suprotnom na temelju ugovora i dopunskog rješenja o nasljeđivanju neće biti moguće izvršiti upis u zemljišne knjige.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija