Jump to content

Alkohol i oduzimanje vozacke


default_null

Preporučene objave

Dakle, zaustavljen sam te ponudjen alkotestom kojim je ustanovljeno da imam 1.75

Oduzeli mi vozacku na 3dana te dali papire koje nisam potpisao niti uzeo sa sobom ostavljeni su na krovu auta i otisli su dalje isto sam napravio i ja otiso kuci bez tih papira, e sad zanima me kako da podignem vozacku posto nemam onaj papir o oduzimanju vozacke.

Te kakva me kazna slijedi.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nikako...

 

Zezam te samo. Odeš u policijsku postaju i kažeš da si zametnuo papire, nije nikakav bed. Imaju oni svoje kopije, ne trebaju im tvoje. Znaš li na koliko ti je oduzeta?

 

Za ovo ti je novčana kazna 5000-15000 kuna, nešto bodova i zabrana upravljanja (trajanje ovisi o tome jesi li prije imao takvih prekršaja), a morat ćeš i na liječnički, inače će ti poništiti vozačku dozvolu. Jesi li imao još koji prekršaj uz to?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dođeš samo na portu postaje, vozačka je tamo.

 

Ako će ti pisati prekršajni nalog, odredit će ti 5000 kuna, na što se možeš žaliti, pa sud može nešto smanjiti. Ako pošalju sve direktno na sud, isto se može smanjiti. U svakom slučaju, dobit ćeš zabranu upravljanja od najmanje 1 mjeseca, a moguće i znatno više, ovisno o ovim ranijim prekršajima.

 

Sad ti se ne ispalti zamarati jer je gotova situacija, a kad dobieš neki papir (prekršajni nalog ili poziv za sud), navrati, pa ćeš dobiti savjet što i kako dalje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Pozdrav.Usubotu sam vozio od frenda auto...Prodjem pokraj patrole koja me nezaustavi nego kad sam prosao krecu zamnom...Skuzio sam ih,parkirao,ugasio auto i poceo se kretat pjeske...Oni dolaze do mene i traze dokumente,vadim osobnu koja je jos i nevažeca i napirim 1,09...Dobivam prekrsajni nalog u kojem nije navedena kazna ni da sam zaustavljen u automobilu posto pise samo ispred koje ulice i kucnog broja...Zanima me sta napisat u prigovoru,ionako cu zavrsit na sudu...od prije nemam nekih prekrsaja te nisam kaznjavan...sta raditi..hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sad sam zvao postaju i kažu da cu prijedlog kazne dobit na kucnu adresu posto nisam imao dozvolu pa ce to valda dopisat...Onda se tek mogu zalit ;) a i zvao sam par policajaca...nemam se sad na cega zalit...Ima jos nesto,podatke mi je uzeo iz osobne koje je istekla !! Jel se mogu vadit na to sta ili mi ne pomaze...Nije on skuzio da je istekla ali je istekla ;)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imaš na ovoj temi ukratko o prekršajima, a na ovom linku primjere, pa baci pogled.

 

Isplati se prigovarati na način da priznaješ, kaješ se, navedeš olakotne okolnosti (mala primanja, potreba za vozačkom, nekažnjavanost - naravno, ono od toga što je istina) i molba za smanjenjem kazne i zaštitne mjere. Gore od onog što ti napiše policija ne možeš proći (osim eventualno 100-200 kuna troškova), a vrlo vjerojatno je da će ti smanjiti.

 

Uglavnom, kad dobiješ prekršajni nalog, preleti temu s početka ovog upisa i navrni ako imaš pitanja.

 

Što se tiče osobne iskaznice, nema to nikakve veze, jer su podatke provjerili i u sustavu. A možda i za to dobiješ kaznu (što se služiš isteklom oi).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav!

Novi sam ovdje, pa unaprijed isprika ako nesto krivo radim ili kazem..uglavnom, dobio kuci obavezni prekršajni nalog od nadležne PP, alkohol (0,54), 1500kn (1000 ako platim u roku osam dana) i tri mjeseca oduzimanje vozačke.. Pitanje: je li mogu u nadležnu PP otici probati se nagoditi nekako direktno s policijom ili je sud vec upoznat sa slucajem, uglavnom platio bi kaznu da mi ne uzimaju vozacku..mislim 0,54..? Nije prvi put..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možeš ili platiti i pristati na zaštitnu mjeru od 3 mjeseca, a možeš se i žaliti, pa će sud odlučiti o konačnoj kazni.

 

Imaš na ovoj temi malo više o prigovorima, a na ovoj primjere, pa baci pogled i pitaj što ti treba pojasniti.

 

Ukratko, ako ćeš se žaliti na način da priznaješ, kaješ se, neće se ponoviti, vozačka ti je potrebna i sl., te zamoliš za smanjenjem kazne i ukidanjem mjere, sigurno će ti izaći u susret i smanjiti kaznu i mjeru. Ukinuti ju neće, s obzirom da si ponavljač.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Danas mi dosao nalog za 1,09 koliko sam napirio...Predlazu 3000,00kn i 3.mjeseca oduzimanja dozvole...jos sam dobio 300,00 jel nisam imao dozvolu i 300,00 zbog prometne...E sad,priznat cu ja to sve...sta da kazem kad sam kriv...Dozvola mi nije potrebna jel do sezone nista od posla ;) nezaposlen sam i ako se pokajem jel se to moze umanjit negdje do 2000,00kn ili je nemoguce :( Ionako nemam para za platit ovoliko...Znam da su mi prije davali na rate,jel to jos moguce ) hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se žališ samo na sankciju, a prekršaj priznaješ (kaješ se, nisi zaposlen i druge olakotne okolnosti...) sigurno će ti nešto smanjiti i dati plaćanje na rate, a vjerojatno će skratiti i zaštitnu mjeru.

 

Međutim, kako po žalbi to sve ide u sudski postupak, moguće je da će se oduljiti, pa da ti eventualna konačna zaštitna mjera počne teći i tijekom ljeta. Ne znam je li ti to bitno? Stvar možeš i požuriti na način da nakon žalbe nazoveš sud, vidiš kod kojeg je to suca i dogovoriš se da se to odmah riješi, što nije problem s obzirom da priznaješ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Evo samo da se javim...Danas dobio rijesenje prigovora...Znaci,sa 4100,00kn i 3.mjeseca bez vozacke dobio 2000,00 i 1.mjesec bez dozvole...Sto je ako platim 2/3 oko 1350,00 kn...Pa sam u jednu ruku ljut sto moram Plenkovicu napunit proracun a u drugu da sam odlicno prosao :D Toliko love jos imam za dat...Pa eto,niti suda,niti nista..Ali kazu da je takobrze :D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 7 mjeseci kasnije...

Zanima me nesto.. prijatelj je zaustavljen u 3. mj og.. mladi vozac, napuhao je 0,8 il tako nesto ugl.. vozacka na 3 mj i kazna oko 2000.. pisali smo zalbu, sve dobro proslo.. 2/3 kazne, vozacka ostala

Sad, opet zaustavljen, 0,6 napuhao, niti.. kazna 2000 i opet vozacka na 3 mj.. 

Proslo je pola god od prvog kaznjavanja tj zaustavljanja.. obavezno cemo pisati zalbu jer mu auto treba za posao, a i bolje je napisati.. Nego, sad me zanima, s obzirom na zaustavljanje dva puta u godini, oce li uvaziti zalbu i potrebu za autom? Sto mislite? Ja se nadam pozitivi. Hvala. Helpajte molim vaaaas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav,

zaustavljen sam u Vukovaru sa 0.72, odnosno 0.62 kad se spusti. Dobio sam 2 papira:

1) Naredba o određivanju mjere opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole

2) Zapisnik o ispitivanju prisutnosti alkohola

Nisam dobio prekršajni nalog, te očekujem da će mi to doći na adresu. E sad dolazimo do problema. Privremeno oduzimanje vozačke dozvole koje mi je određeno traje 12 sati, a ako se ne pokupi u roku 3 dana u zapisniku piše ovo: " Ako se vozačka dozvola ne preuzme nakon proteka roka od 3 dana računajući od sata njezinog oduzimanja, narednog radnog dana vozačka dozvola biti će dostavljena tijelu u čijoj se evidenciji vodi vozač". Nisam iz Vukovara i nisam mogao čekati 12 sati da mi se vrati vozačka. Rekao sam odmah policajcu da neću dolaziti po nju nego neka mi je pošalju doma za 3 dana. nakon 9 dana ( 7 radnih) dolazim u svoju PP po vozačku i djelatnica mi kaže da vozačka još nije došla te da neće to još neko vrijeme. Zovem PP Vukovar, oni kažu da je vozačka još kod njih, te da će poslati sljedeći dan, ali da će mi doći tek za 10-ak dana. Prošlo je već 15 dana od oduzimanja, vozačke još nema. Slao sam pritužbe ravnateljstvu policije i unutarnjoj kontroli, ali odgovora nakon 5 radnih dana još uvijek nema. Zanima me što mogu napraviti, hoće li mi to pomoći kao olakotna okolnost pri određovanju kazne, te mogu li tražiti nekakvu naknadu materijalne štete koja mi je počinjena nevraćanjem vozačke?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ćete prigovor koncipirati na način da priznajete prekršaj, onda time nište ne možete izgubiti, već samo dobiti (što se kazne tiče).

Zaštitna mjera zabrane definitivno bude išla obzirom ste spoecijalni recidivist (ponovili ste prekršaj vrlo brzo nakon ranijeg), jedino je pitanje kojeg trajanja.

P.S. Nema potreba za multipliciranjem tema istovrsnog sadržaja, pa sam vam drugu temu izbrisao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 9 mjeseci kasnije...

ako bi imao tko kakav savjet... da, uhvatili su me sa 1, 7 promila, dobio sam uvjetno godinu dana i oduzimanje vozačke dozvole koja je nastupila na snagu od prije par dana. zanima me da li bih mogao nekako smanjiti ili barem rascjepkati tih 6 mjeseci...vozačka i auto su mi potrebni, naravno, zbog posla. i kome se obratiti po tom pitanju, ako postoji mogućnost bilo kakvog dogovora/prigovora.

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija