Jump to content

Obvezni prekršajni nalog za prolazak kroz crveno


kettler.mg

Preporučene objave

Pozdrav,

pomoć potrebna. :)

 

SITUACIJA PRVA

U Zagrebu sam dobio obvezni prekršajni nalog za prolazak kroz crveno (iako kroz crveno nisam prošao, ali to sada nije bitno).

Na uručeni nalog koji mi je dao policijski službenik, odmah sam podnio prigovor, pismenim putem. Sve se to dogodilo u ožujku.

 

Važna digresija: Prijavljeno prebivalište imam u Rijeci, međutim, nisam "osvježio" boravište u Zagrebu - upravo sam danas shvatio da ustvari to vrijedi godinu dana, tako da ustvari nemam boravište u Zagrebu od siječnja (sutra idem osvježiti prijavu boravišta).

 

Mama mi je rekla kako mi je stigla kuverta u rujnu, međutim, ona ju nije htjela preuzeti, tako da se ta pošiljka vratila.

 

Eh sada, zanima me što dalje - pretpostavljam da je tu bio odgovor od Policijske postaje, kazna, poziv na sudsko ročište? Ja to, dakle, nemam - niti ne znam što raditi po tom pitanju. Javiti se nekome ili samo čekati da to opet dođe? Postoji li opasnost od nekih zateznih kamata, zatvora, etc.?

 

SITUACIJA DRUGA

Za razliku od prve situacije, ovdje mislim da sam zaista pogriješio i prošao kroz crveno, i to na raskršću, također u Zagrebu - pred par dana. Automatizmom sam prošao kroz raskršće, nije bilo nikoga, međutim - tada sam skužio blic i policijski kombi, a pogledom u retrovizor shvatio sam da je ekipa u drugim trakama tek tada krenula u raskršće - dakle, prošao sam kroz crveno.

Međutim - situacija je sljedeća: automobil koji sam vozio uopće nije moj, nego od mog frenda (točnije od njegove stare), jer je on bio mrtav pijan i ja sam ga (potpuno trijezan) vozio. Već sam mu rekao za tu situaciju, a on staroj i sada smišljamo što s time - vidim da ekipa izbjegava kaznu za crveno (prvenstveno gubitak vozačke), tako što ne dostavi podatke o osobi koja je vozila automobil, pa se onda primjenjuje samo novčana kazna.

U kojem roku dođe prekršajni nalog kada je riječ o fotografiji? I što raditi u ovom slučaju, da se dođe do najpozitivnijeg rješenja (za mene i uključenu ekipu)?

 

Eto, valjda mi se nešto s tim crvenim očito ne ide u ovoj godini. :-x

 

Unaprijed hvala na odgovorima!

SaveSave

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U prvoj situaciji je bolje provjeriti u policiji i sudu jesu li što slali, jer postoji mogućnost da donesu odluku bez tebe (na oglasnoj ploči), pa se iznenadiš. Zastaru ionako ne možeš više dočekati, tako da se ne isplati izbjegavati.

 

Što se tiče druge situacije, kao što je sivko napisao, kada prijatelju dođe upit, ne poslati ništa, pa će dobiti kaznu za nedavanje podataka. Tu se uloži žalba, dobije neko smanjenje i to ti platiš da budeš fer. Nitko neće ganjati onu prijavu za crveno svjetlo, ona ide u arhivu takva kakva je, bez obzira na fotku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam puno ljudi! :)

Glede situacije 1:

Zvao sam 1. PPP i oni kažu da nisu ništa slali. Prekršajni sud mi kaže da također nisu ništa slali, već da su predmet vratili 1. PPP jer je žalba stigla izvan roka (9. dan - moja je greška što sam mislio da je rok 8 RADNIH dana) i da je sada ta kazna pravomoćna.

Znači li to da gubim vozačku na 3 mjeseca i plaćam 2000 kn, ili postoji daljnja mogućnost žalbe?

Glede situacije 2 - sve jasno! :) Hvala još jednom!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala puno, vjerujem da je to onda stiglo poštom, kada su i 1.PPP i Prekršajni rekli da oni ništa nisu slali. Međutim, to mi je čudno, jer mi je jutros gospođa u 1.PPP rekla da je to na prekršajnom - pa valjda bi znala (odnosno, valjda bi računalo znalo), da nemam vozačku.

Možda je caka u tome da meni ta "Obavijest" s fotografije nije uručena, kako ju mama u rujnu nije htjela preuzeti na mojoj riječkoj adresi.

Hvala još jednom!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Poz!

Pošt.

Da ne otvaram novu temu zamolio bih nekoga koji je imao sličan primjer ili zna da mi pokuša odgovoriti što mi je za činiti...

Neku večer prošao sam kroz crveno na križanju vukovarske i držićeve u smjeru istoka.

Bojim se da su me kamere uslikale i da ću dobiti čestitku...

Pitanja:

što se točno vidi na slici t.j. da li je vidljiv stražnji dio auta pa da se vidi samo reg.tablica odnosno da li su moguće osobe u autu zaštičene od pogleda kamere...

Koje su sankcije za taj prekršaj?

Ako je propisano zakonom oduzimanje dozvole,plus novćana kazna,

kako bi bilo moguće da se dozvola zadrži?

Da li se može kao vozač navesti druga osoba koja je bila u autu?

Naravno pod pretpostavkom da na slici nije vidljivo tko je upravljao vozilom...i da ne postoji još koja snimka iz koje bi bilo vidljivo tko je ustvari upravljao vozilom...

Da li je i koliko je vazno da nikad nisam imao prijavu za prolaz kroz crveno i nemam

kazni u protekle dvije godine...

Poz. i puno hvala na odgovorima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Trebam pomoć oko sastavljanja prigovora na prolazak preko pružnog prijelaza nakon paljenja treptajuceg crvenog svijetla (prošao sam kroz crveno koje je blinkalo 3 sec., brklja se spustila nakon cca. 20 sec).

Svaki dan putujem na posao udaljeno 60 km.

Nemam specifično radno vrijeme tako da često moram ostati i do 01:00h iza ponoci i tada nemam mogucnost povratka kuci javnim prijevozom.

Ne poricem kaznu od 2000kn, samo tražim da mi se ne ukine vozačka dozvola na 3 mj. jer time sigurno ostajem bez posla i ugrožavam egzistenciju svoje obitelji pošto je supruga na minimalcu.

Što napisati?

Hvala unaprijed.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija