Jump to content

Krivi obračun iznosa vodnog doprinosa?


Dane1024

Preporučene objave

Bok ekipo, molio bih Vas pomoć.

Podnio sam zahtjev za donošenje rješenja o izvedenom stanju za ozakonjenje građevine, koja je djelom bila legalizirana a dijelom nije. Dobio sam navedeno rješenje kojim se ˝ozakonjuje nezakonito nadograđena, ugrađena, manje zahtjevna stambena zgrada˝. Dakle, legalan je bio prvi kat kuće dok je drugi kat i krovište bilo nelegalno izgrađeno. Navedeno rješenje su zaprimile i Hrvatske vode.

Danas sam od Hrvatskih voda dobio rješenje kojim se utvrđuje iznos vodnog doprinosa za stambenu građevinu manju od 400 m2. S tim istim rješenjem određeno mi je: da je vrsta građevine – stambena građevina za povremeno stanovanje, zona: zona A, osnovica za obračun: kubikaža nelegalnog dijela te da je tarifa: 21 kn po m3.

Smatram da su netočno utvrdili vrstu građevine, zonu a samim time i tarifu za obračun. Mislim da su trebali navesti za vrstu građevine : stambena građevina za stalno stanovanje a ne za povremeno u kojem slučaju bi tarifa bila znatno manja a samim time ne bi bio u zoni A nego u zoni C- budući da živim na otoku i da Uredba o visini vodnog doprinosa propisuje:

Iznimno od stavka 1. ovoga članka na gradnju stambenih građevina za stalno stanovanje na otoku iz tarifnoga broja 2. stavka 1. ovoga članka, investitori kojih su fizičke osobe, osim obrtnika i osoba slobodnih zanimanja, primijenit će se visina vodnog doprinosa koja važi u Zoni C.

Kad bi se sve to uzelo u obzir iznos bi bio tri puta manji.

Ukratko riječ je o stambenoj zgradi- na prvom katu živim ja sa suprugom i sinom a na drugom katu živi moj drugi sin sa obitelji do sredine šestog mjeseca i nakon toga se sin seli kod nas i taj drugi kat se iznajmljuje turistima do 30.08. Kada sam nazvao službenika koji je donio navedeno rješenje i upitao ga zašto su mi dodijelili za nelegalni dio zgrade status: stambena građevina za povremeno stanovanje a ne stalno stanovanje budući da već godinama živimo u navedenoj kući – isti je kazao da sam taj status dobio jer se nelegalni dio zgrade koristi za iznajmljivanje i da se nalazim u registru iznajmljivača. Zanima me da li imam ikakve osnove za žalbu protiv navedenog rješenja i na što da se pozovem. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija