Jump to content

Ortaluk ili zatvaranje obrta


Jakaojelena

Preporučene objave

Pozdrav,

Pruzila mi se mogucnost zaposlenja u struci ali prethodno malo moram biti na birou. Medutim ja na sebi imam obrt koji ce nastaviti raditi pa me zanima da li mi je bolje s muzem sklopiti ortakluk i onda ja izaci iz obrta ili ugasiti svoj a on da otvori novi.radi se o vezanon obrtu i jedno i drugo ispunjavamo uvjete. Dilema mi je u tome sto mislim da nemam pravo na naknadnu s biroa ako izadem iz ortakluka a ako ogasim obrt onda imam jer ce mi razlog zatvaranja biti gubitak poslovnog prostora.zao mi je izgubiti pravo na naknadu jer godinama redovno uplacujem doprinose a i nesto mi se moze iskomplicirati s novim poslom pa ne bi htjela sve izgubiti.

Hvaal

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bog, raspitajte se na birou oko toga dali cete dobivati naknadu ili ne. A sto se tice toga da je obrt vezani, nije problem ako ispunjavate uvjete oboje sa školom. Gubitak prostora je druga stvar.. jer vi ako odjavite obrt a muž otvori na sebe, isti prostor ista djelatnost, on mora imati važeći ugovor o zakupu (pravo korištenja) na svoje ime. Pazite sad ovo, on da pristupi u vaš obrt, iz kojeg vi kasnije istupate, njega isto čeka dokazivanje prava korištenja na svoje ime onda kad vi istupate. Tako da je to pitanje prostora škakljivo, pogotovo ako se radi o gradskim prostorima izdani na ime vlasnika obrta. Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija