Fuky4 objavljeno: 18. studeni 2016. Dijeli objavljeno: 18. studeni 2016. Koliko unaprijed treba obavijestiti poslodavca o povratku na posao sa roditeljskog dopusta i koje su duznosti poslodavca? Smiju li reci da nema trenutno mjesta i traziti da se roditeljski dopust produzi? Smiju li mi ponuditi sporazumni raskid ugovora? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 18. studeni 2016. Dijeli odgovoreno: 18. studeni 2016. Vidite si odredbe čl. 34. i 36. Zakona o radu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Fuky4 odgovoreno: 19. studeni 2016. Autor Dijeli odgovoreno: 19. studeni 2016. Postovani, koliko bi kostalo savjetovanje s odvjetnikom/pravnikom vezano za ovu temu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 19. studeni 2016. Dijeli odgovoreno: 19. studeni 2016. Sa odvjetnikom, po Tarifi - 500,00 kn (plus PDV pod pretpostavkom da odvjetnik jeste u sustavu PDV-a). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Sarah.st odgovoreno: 10. prosinac 2016. Dijeli odgovoreno: 10. prosinac 2016. Poštovani, s obzirom da sam rodila blizance imam pravo na roditeljski dopust od 3 godine. Međutim, odlučila sam se nakon godinu dana vratiti na posao, sukladno odluci, hzzo je poslao rješenje o mom povratku poslodavcu. Sada, mjesec dana prije mog povratka, poslodavac me usmeno obavještava da žele da iskoristim i ostale dvije godine jer pretpostavljaju da kao majka dvoje djece se neću moći dovoljno posvetiti poslu. Imam ugovor na neodređeno. Iskreno, zbunjena sam. Smatram da nemaju pravo to tražiti od mene. Ne znam šta da napravim i koja su moja prava. Unaprijed hvala na savjetu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Potočnica odgovoreno: 13. prosinac 2016. Dijeli odgovoreno: 13. prosinac 2016. Poštovani, s obzirom da sam rodila blizance imam pravo na roditeljski dopust od 3 godine. Međutim, odlučila sam se nakon godinu dana vratiti na posao, sukladno odluci, hzzo je poslao rješenje o mom povratku poslodavcu. Sada, mjesec dana prije mog povratka, poslodavac me usmeno obavještava da žele da iskoristim i ostale dvije godine jer pretpostavljaju da kao majka dvoje djece se neću moći dovoljno posvetiti poslu. Imam ugovor na neodređeno. Iskreno, zbunjena sam. Smatram da nemaju pravo to tražiti od mene. Ne znam šta da napravim i koja su moja prava. Unaprijed hvala na savjetu. Koliko znam, roditeljski dopust je vaše pravo, a ne obaveza, pa s njim možete raspolagati kako želite. E sad, poslodavac može tražiti, ali ne može zahtijevati i ne bi smjeli trpiti ikakve sankcije ako ga odbijete. Sad, postoje razni načini kako vam poslodavac može zagorčati život, ako ga odbijete - a hoće li to učiniti vaš, vi ćete to bolje znati od mene. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.