Jump to content

Bolovanje - ugovor na odredjeno - otkaz


skalari

Preporučene objave

Pozz,

Radim u firmi na ugovoru na odredjeno vrijeme,ostala sam na bolovanju prije 95 dana i zbog zdravstvenog stanja ne mogu se vratiti na posao jos. 28.12. mi istice ugovor. Nisam koristila godisnji (u firmi sam od 4.mj tako da imm cijeli i imam 5 dana slobodnih koje sam prije odradila). Koja su moja prava sada? Pozvali su me u firmu sada da se sutra dogovorimo sto cemo i kako cemo a neznam imam li kakva prava i koja su zapravo.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ugovor o radu na određeno vrijeme prestat će protekom vremena na koje je sklopljen, a otkazati ga se može izvanredno uvijek, a redovno, samo ako je takva mogućnost predviđena ugovorom.

 

Pretpostavljam da vas poslodavac zove da vidi hoćete li moći nastaviti svoj rad kod njega ili mora ići tražiti drugo rješenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A zasto mi mogu dat vanredni otkaz?

 

To je teoretska mogućnost, a jasno je da vam ne mogu dati izvanredni otkaz bezveze, pogotovo ne zbog privremene nesposobnosti za rad.

 

Sta je sa koristenjem godisnjeg odmora?

 

Ukoliko vam se neće omogućiti da ga iskoristite do proteka roka na koje je ugovor sklopljen, isplatit će vam se naknada za isti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ponudili su mi da odem na godisnji odmor od 2.12. I neke slobodne dane sto znaci da bi trebala prekinuti bolovanje,nisam pristala na to jer nakon isteka ugovora ako bude potrebno imam pravo na 30 dana naknade HZZOa i tek se onda moram javiti na zavod,zar ne? Spominju mi jedino mogucu nemogucnost isplate bozicnice jer sam na bolovanju,je li to moguce uopce?

I receno mi je da imam 14 dana godisnjeg,ali ako radim od 25.4.2016.i imam 10 god staza nije li moj godisnji po zakonu 24 dana ili kako?

Nasla sam ovo:

 

Prema čl. 77. st. 3. ZOR-a, radnik koji se prvi put zaposli ili koji ima prekid između dva radna odnosa duži od osam dana, stječe pravo na puni godišnji odmor, nakon šest mjeseci neprekidnog radnog odnosa kod tog poslodavca. Važno je napomenuti kako se godišnji odmor uvijek određuje za jednu kalendarsku godinu, što znači da radnik stječe pravo na puni godišnji odmor nakon šest mjeseci rada u toj kalendarskoj godini (ako se prvi puta zapošljava ili ima prekid duži od 8 dana).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...jer nakon isteka ugovora ako bude potrebno imam pravo na 30 dana naknade HZZOa i tek se onda moram javiti na zavod, zar ne?

 

To mi nije poznato (mislim na ovu naknadu koju spominjete), najbolje provjerite sa HZZ-om i/ili HZZO-om.

 

Spominju mi jedino mogucu nemogucnost isplate bozicnice jer sam na bolovanju, je li to moguce uopce?

 

Božićnica, regres, uskrsnica i slično nisu zakonom regulirana materijalna prava radnika, već isključivo internim aktima poslodavca (Pravilnik o radu) ili Kolektivnim ugovorom/ugovorom o radu, pa treba vidjeti tamo što piše glede ostvarivanja prava na istu.

 

I receno mi je da imam 14 dana godisnjeg,ali ako radim od 25.4.2016.i imam 10 god staza nije li moj godisnji po zakonu 24 dana ili kako?

 

Ali isto tako imate odredbu čl. 78. st. 2. Zakona o radu, prema kojoj imate pravo na 13 odnosno 16 dana GO-a (zavisi je li vam radni tjedan ima 5 ili 6 radnih dana).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija