Jump to content

Prekršaj, isplati li se pisati žalba?


Aywaar

Preporučene objave

Danas mi je stigla kazna za prekršaj po prekršaju iz čl.20 st. 2 Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Ukratko, punac me prvo verbalno pa fizički napao, uhvativši me za vrat. Nakon toga ga odgurujem prsima a on uzima drvenu letvu. Kako je on uzeo letvu, tako sam ja ušao u kuću i izašao sa baseball palicom. Kad je vidio palicu, ukakio se i bacio letvu, a ja palicu vratio u kuću. nakon toga on zove policiju da sam ga napao. Naravno, policija stigla, oboje nas privela u stanicu - tralala, uhidbeni nalog, oduzimanje letve i palice, uzimanje iskaza, puštanje.

 

E sad. oboje dobivamo istu kaznu - 1000kn. Iskustvo i zdrav razum mi govori, plati kaznu i zaboravi, 1000kn je mala cijena da se riješiš debila.

 

Međutim. Sud uopće nije u obzir uzeo par stvari. Prvo, punac je lagao o svom imovinskom stanju. Drugo, iskaz moje supruge(njegove kćeri) nije uzet u obzir. Treće, par dana ranije je razbijao stvari u mojem živootnom rostoru pred mojom kćeri(trabao sam onda zvati policiju, znam) Četvrto, čovjek je (nažalost prije više od 3 god.) premlatio svoju suprugu tako da je završila u bolnici za što je prekršajno kažnjen. Mislim da se nitko razuman ne bi začudio što sam uzeo palicu za obranu (osim suda, al tu razuma nema, zar ne)

 

I ono najbitnije. U obrazloženju presude piše da će se moja palica trajno oduzeti i uništiti. Nije mi problem platiti kaznu i priznati krivnju.Ali ta palica(koja nikad nije služila ničemu osim ukrasa doma) mi je poklon od drage osobe i emotivno sam vezan uz nju.

 

Što mi je činiti? Isplati li se žalba i kako da je oblikujem? Kao ono, platio bi kaznu al dajte mi vratite palicu?

 

Kao što bi princeza Leia rekla, "Help me Obi van Legalis, you're my only hope."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija