Jump to content

Alkohol + sumnjiv alkotest i policajac.


JasminD

Preporučene objave

Pozdrav.

Ovako čitao sam vam po forumu malo ali nigdje nisam našao temu koja obuhvaća sve što se meni izdogađalo (nov sam, ako sam zeznuo skuzajte za otvaranje nove teme).

 

*UPOZORENJE* jako dugačak tekst u kojem je nabrojano sve do zadnje sitnice koje sam se mogao sjetiti.

 

Ovako, znači situacija je sljedeća. zaustavljen sa 1.28g/kg u nedjelju oko 7 i 30 ujutro. Mladi sam vozač, 19god.

Prije toga sam bio 4 puta ulovljen, 1 put zbog neznatne brzine (15km/h preko i nemilosrdan policajac), 1 put zbog mizerne količine alkohola u krvi (0,22 umanjeno na 0,11), 1 put zbog malo vece brzine (160km/h na autocesti gdje je ograničeno 110 sa čim sam prošao tako što sam im platio direktno polovicu kazne na mjestu (500kn) i ostavili su me na miru) i 1 put zbog malo vece kolicine alkohola tj (0.33g/kg).

 

Prva stvar koja mi je zapela za oko je da mi je u prekršajnom nalogu napisana kriva marka/tip auta i relativno kriva registracija (može se protumačiti kao loš rukopis uz malo mašte), pod mjesto navedena je kriva lokacija i to 2x, (jedan put Pazin, jedan put cesta Stari Pazin-Rusjani, a zaustavili su me u mjestu Maretići baš na adresi Maretići 37b koja se nalazi negdje u blizini ali ipak dovoljno drukčiji su) te na kraju manje bitno zapisane su mi krive kategorije vozačke dozvole.

Ovo mi je jasno da su tehnikalije koje sudac može promjeniti ali je policajac namjerno pisao gluposti u vidu marke i tipa auta iako je imao prometnu i sve ostale podatke.

 

Druga stvar, nešto mi je bilo sumnjivo kod ispitivanja, alkotestiranje je trajalo prekratko tj. negdje nakon 2 sekunde i bez signala uređaja policajac je rekao dobro je i ispružio ruku da mu vratim dragger (bilo mi je čudno jer nisam niti 1/3 zraka ispuhao iz pluća). Alkotest je pokazao 1.28 i policajac je ni 5 ni 6 počeo pisati kaznu.

Problem sa sljedećim je što ja ni pod kojim slučajem niti neznam kakvim okolnostima metabolizma nisam mogao imati toliko alkohola u krvi. Večer prije sam bio na rođendanu na kojem sam u roku od 5 sati popio 2 velika piva (Laško, ništa posebno) i 3 lovranska od 0.3 (bijelo vino + coca cola). Te sam odspavao 4 sata na kauču prije nego što sam krenuo nazad. (Imam svjedoke za to, između ostaloga i višega policijskog inspektora.) Nakon alkotestiranja me pitao da li sam koristio droge na što sam ja rekao ne i onda mi je dao da potpišem. Ja sam još uvijek bio zbunjen i u blagom šoku i potpisao sam ono što mi je dao. Rekao mi je da ako idem na vađenje krvi moram platiti 800kn na što sam ja blenuo i rekao da nemam te novce. On je rekao ok i otišli su dalje.

 

Treća stvar, kolega od policajca koji me alkotestirao mi je poznat već od prije tj. on je moju curu kaznio jedinu od 10-ak krivo parkiranih auta.

Situacija je bila da je čovjek zvao policiju zbog krivo parkiranog auta koji mu je "zaklanjao" prilaz njegovom stanu. Kada je policija došla tj. u ovom slučaju S.K i njegov kolega, čovjek koji je zvao policiju izašao je van, prijetio policiji, u jednom momentu fizički nasrnuo na mene i moju curu na što ga je njegova žena smirila te napravio materijalnu štetu na autu (jedna ratkapa, ništa strašno ali još uvjek). Oba policajca su okrenuli glavu i nisu ništa rekli, čovjek se smirio nakon nekog vremena (i dosta prijetnji tipa "misliš da je mene strah vas, da mi je problem prebit policajca.." itd...) i otišao kući te je policajac tek nakon toga napisao kaznu mojoj curi I SAMO mojoj curi iako je u toj ulici nepropisno parkirano bilo 10-ak auta uključujući i auto od čovjeka koji im je maloprije prijetio. Na pitanje zašto ne nastavi dalje pisati kazne hladno je izjavio "nemam vremena za napisati svima kaznu" i otišao sa službenim vozilom dalje. Znači on kao policajac je spreman zaobilaziti pravila kako se njemu paše i boli njega za pravdu. To se desilo prije 2 mjeseca te ništa se nije poduzelo po tom pitanju iako bih sada pokrenuo postupak protiv njega ako je moguće (imamo barem 6 svjedoka protiv njega ne uključujući i tog bjesnog susjeda i njegovu ženu).

 

Eto, sada mene zanima, da li se ja mogu žaliti nekako na nepravilnost postupka, staviti pod pitanje policajca ili uređaj te nekako to izboriti se za sebe jer ja iskreno smatram da nisam imao toliko alkohola u krvi. Da li mi šta vrijedi i 10 svjedoka protiv policajca i njegovog alkotesta i traljavog pisanja ili sam ga popušio i samo se mogu nadati smanjenju kazne ako uložim prigovor neki ili nešto (što sumnjam da ću dobiti s obzirom na svoju prošlost s alkoholom. Vozačka dozvola mi je potrebna za posao jer sam trgovački putnik a 3000kn su mi astronomsko veliki novci trenutno jer sam slabijeg imovinskog stanja.)

 

Nakon svega mogu još dodati da me je samo za alkohol kaznio iako vozim krntiju koja nema odgovarajuće gume te joj ne radi jedno kratko svjetlo (na što sam sam ukazao policajcu) za što sam uredno bio zaustavljen i upozoren već, branici (i prednji i zadnji otpadaju) te bi se još našlo sigurno stvari. Nije me čak tražio niti papire od plina. Zar me nije policajac trebao kazniti i za ostale stvari uz alkohol ili im je to na volju ili kako im se da.

 

Ispričavam se zbog dugog teksta ali eto tu je svaki detalj koji se izdešavao.

 

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče grešaka u zapisniku, možeš se žaliti na njih, ali će sud dati policiji rok da to isprave i oni će to napraviti, pa sve ide dalje kao da se nije niti dogodilo.

 

Što se tiče alkometra, kod novijih testiranje traje kraće, pa možda nisi nailazio na ovaj uređaj. Da si počeo puhati, a da nije prije bio poništen, odmah bi počeo pištati i signalizirati da nije poništen. To se ne da zmuljati.

 

Što se tiče liječničkog pregleda, mogao si ga tražiti ako si sumnjao u rezultat, ali točno su ti rekli da ga sam plaćaš. A s obzirom da uređaji ne griješe (redovito se baždare), to je samo dodatni trošak. Ljudi obično računaju da će se alkohol smanjiti dok dođu na red, ali nekad bude i više od onog u dahu.

 

Što se tiče njegovog postupanja kod pisanja kazne za parkiranje, možete se žaliti odlaskom u postaju ili mailom na policijsku upravu ili MUP. Na mail vam se odgovara u roku od 30 dana.

 

Morao te kazniti i za druge prekršaje, ali za njih te može prijaviti i kasnije, pa mislim da ti to ne bi bilo pametno.

 

 

Skupno, s obzirom da nisi išao na liječnički pregled, vjerovat će se uređaju, tak oda je bolje ići s prigovorom u kojem priznaješ prekršaj, ali moliš za umanjenje kazne i ukidanje zaštitne mjere (iz razloga što ti je vozačka potrebna za posao). Smanjit će ti sigurno, bez obzira na ranije prekršaje, ali vjerojatno ćeš ostati bez vozačke najmanje 1 mjesec.

 

 

P.S.: S obzirom da sam i ja policajac, pričekaj da naleti i netko drugi, pa možda dobiješ i neki drugačiji savjet. Imaš vremena još koji dan za prigovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neznam eto, što se tiče alkotestera bio je onaj stari ogromni kockasti u onoj futroli kakav mi je bio i prijašnja 2 puta "Dreger 7410 plus, arue 0049" kako piše na papiru ako to išta pomaže.

 

Dobro definitivno bi sada htio prijaviti tog policajca ili neznam šta već mogu jer eto, neznam takva je valjda ljudska priroda. Inače nisam neki za papirologiju ili to ali eto on je ipak dopustio fizički napad na mene i ostale te se oglušio na prijetnje prema sebi te svom kolegi tako da to ću definitivno istražiti još malo.

 

P.S.: zar ne traje taj postupak prigovora mislim od mog ulaganja žalbe preko sudskog postupka do neznam čega nekih mjesec i pol dana ili tako nešto ovisno o njihovoj volji. Da li nakon toga ako mi prođe i ako mi smanje sve to dobivam odmah vozačku ili moram još čekati?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Taj je stari i trebalo bi trajati duže, ali opet, da nije poništen, pišti kao blesav ako se pokušava ponovno puhati i ne pokazuje brojke nego slova, tako da se s njim ne može nikako muljati.

 

Nakon prigovora sve ide na sud koji donosi konačnu presudu. Ne ovisi to o nečijoj volji, nego o gužvi, pa sve čeka u postaji dok ne ode na sud, pa na sudu dok ne bude zaduženo nekom sucu, pa onda dok i njemu dođe na red. Ovisno o gužvi, to može trajati i više od godine dana.

 

Vozačku podižeš odmah čim ti istekne ova mjera opreza koju su ti sad izrekli i normalno voziš do okončanja cijelog postupka. Dobio si naredbu o određivanju mjere opreza u kojoj piše koliko ne smiješ voziti, a kad to istekne, normalno podigneš vozačku i voziš.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oprostite nije mi baš jasno. Znači meni tu u toj naredbi piše 12h da nesmijem voziti... ja sam mislio da iako je podignem imam je kao ukras u novčaniku tih 3 mjeseca. Sada mi nije jasno šta sada ja mogu voziti dok mi neko ne kaže da stanem ili... ako me zaustave sada na putu kući da li dobijam veću kaznu ili nešto. Da li u slučaju da ja podignem prigovor ja mogu voziti to cijelo vrijeme dok se ne donese presuda pa onda kad dodje presuda tek onda nesmijem ili kako... ja sam potpisao papir pa neznam dal to ima veze ili ne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne smiješ voziti tih 12 sati, onda dižeš vozačku i dalje normalno voziš.

 

Ako se nećeš žaliti, nakon pravomoćnosti prekršajnog naloga ćeš dobiti oabvijest od policije u kojoj piše da ti od tog dana kreće zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom, tako da od tog dana ne smiješ voziti onoliko koliko ti piše u prekršajnom nalogu.

 

Ako ćeš se žaliti, normalno voziš dok sud ne donese presudu i dok ona ne postane pravomoćna, pa dobiješ obavijest od policije.

 

U svakom slučaju vozačka ostaje kod tebe i zabrana kreće tek kad dobiješ posebnu obavijest od policije o početku zabrane.

 

Sad si digni vozačku i normalno vozi, nemaš brige.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma super ajde barem nešto, mogu barem malo dalje gurat. Hvala vam dečki. Još samo da pitam evo ovako, koje su realne šanse da će sud povjerovat meni i još par svjedoka a ne policajcu i njegovom kolegi (vjerujem da ce se drzati zajedno) u vezi onoga incidenta sa parkingom, mislim s obzirom gdje živim strah me da to nije sizifov posao tj da na kraju ja ne dobijem neku tužbu za klevetu ili nešto ako slučajno ne prođe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sud uopće neće s tobom ali ni s drugima razgovarat o parkingu nego iskjučivo o alkotestiranjt i tvome alkoholu tako da s time ni ne započinješ jer će sud smatrat da se izvlačiš što bi moglo rezultirat manjim smanjenjem kazne.za ono na parkingu može ići samo pritužba mup-u a i ona je sad upitna jer proizilazi da se žališ sad na njih kad su ti uzeli vozačku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nakon svega mogu još dodati da me je samo za alkohol kaznio iako vozim krntiju koja nema odgovarajuće gume te joj ne radi jedno kratko svjetlo (na što sam sam ukazao policajcu) za što sam uredno bio zaustavljen i upozoren već, branici (i prednji i zadnji otpadaju) te bi se još našlo sigurno stvari. Nije me čak tražio niti papire od plina. Zar me nije policajac trebao kazniti i za ostale stvari uz alkohol ili im je to na volju ili kako im se da.

Hej, jel čuješ ti sebe?! Ti si toliko bijesan da ne znaš što pričaš? Pa evo, ja ti predlažem da prijaviš policajca što te nije kaznio za neodgovarajuće gume, što ne radi kratko svijetlo, što branici prednji i zadnji otpadaju, pa nek ti za sve napiše kaznu i pošalje na izvanredni tehnički pregled!

Bože dragi, neki ljudi stvarno ne znaju racionalno razmišljati kad su bijesni (i to zbog svoje gluposti) umijesto da si "sretan", ok bit će "samo" kazna za alkohol, a mogao sam pobrati još 3X toliko kazne i troška. I osveta nije dobra za zdravlje, a pogotovo neutemeljena, dakle bezrazložna!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
Hej, jel čuješ ti sebe?! Ti si toliko bijesan da ne znaš što pričaš? Pa evo, ja ti predlažem da prijaviš policajca što te nije kaznio za neodgovarajuće gume, što ne radi kratko svijetlo, što branici prednji i zadnji otpadaju, pa nek ti za sve napiše kaznu

 

...ili isključio iz prometa i uputio na vanredni tehnički pregled kojeg, iz navedenog, teško da bi prošao...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Pozdrav jos jednom. Nista mi se novo nije desilo u vezi kazne od kad sam predao prigovor (jos uvjek cekam nesto na kucnu adresu da mi dodje) ali me zanima sljedece. Auto s kojim sam pocinio prekrsaj bi sada prodao (malo je popravljen i utegnut od onda ne uvaljujem nekom kramu koja je tada bila :D) i zanima me da li ja sada imam neke terete na tom autu i da li me nesto sprecava da ga prodam ili to ide tek kad dobijem presudu. Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Update!

Ovako, nakon skoro 4 mjeseca došla presuda 1500kn (1000kn u roku od 8 dana što sam i platio) i mjesec dana zabrane.

 

Presudu sam dobio pred nekih 2 tjedna a kaznu sam platio par dana poslije. Eh sada još nisam dobio ono pisamce u kojem mi kažu od kada do kada ne smijem voziti.

 

Sada mi je problem najviše ta zabrana tj. ja bi htio to što prije odraditi da prođe. Neznam da li mi pismo nije došlo zato jer me se nisu sjetili na sudu pa je to zapelo negdje i tko zna kad će doći ili je poslano ali se izgubilo u pošti (nije rijetka pojava u mojoj selendri).

 

Nakon koliko vremena poslije presude to otprilike stiže na kućnu adresu (ako ima neko pravilo ili je to kako se netko sjeti), i, u slučaju da je to po nečijoj dobroj volji, da li se ja mogu sam prijaviti negdje da to odradim što prije pa da sam na miru prije početka malo jače sezone?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sud šalje policiji, pa policija tebi, tako da može proći i koji mjesec (u najgorem slučaju). Možeš nazvati sud (odjel za izvršenje prekršajnih sankcija) i provjeriti jesu li poslali na policiju, pa ako jesu, nazvati i policiju ako je došlo, pa odmah otići i preuzeti da odmah počne teći rok. Nema drugog načina za ubrzati...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svaka čast na brzom odgovoru i to u ovo doba. Nazvat ću onda pa vidjeti di je zapelo.

 

I posebno moram zahvaliti na svemu ovome, na pomoći i savjetima kroz cijelu situaciju. Nadam se da jedan dan naletim na vas dobre ljude u boljim okolnostima na nekoj kavi ili soku (može se reći da sam nešto naučio iz ovoga svega :D )

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neznam eto, što se tiče alkotestera bio je onaj stari ogromni kockasti u onoj futroli kakav mi je bio i prijašnja 2 puta "Dreger 7410 plus, arue 0049" kako piše na papiru ako to išta pomaže.

 

Dobro definitivno bi sada htio prijaviti tog policajca ili neznam šta već mogu jer eto, neznam takva je valjda ljudska priroda. Inače nisam neki za papirologiju ili to ali eto on je ipak dopustio fizički napad na mene i ostale te se oglušio na prijetnje prema sebi te svom kolegi tako da to ću definitivno istražiti još malo.

 

P.S.: zar ne traje taj postupak prigovora mislim od mog ulaganja žalbe preko sudskog postupka do neznam čega nekih mjesec i pol dana ili tako nešto ovisno o njihovoj volji. Da li nakon toga ako mi prođe i ako mi smanje sve to dobivam odmah vozačku ili moram još čekati?

 

jesi li siguran ,dok si bija predoziran, da te nije neki HŽ ili ZETovac zahebava? ;-)) oprostite svi-ali morao sam pitati! jer kad čovik popije-svakakve prikaze se pojave! ja san ima svakakvih iskustava...pa san brija ogledalo....pa san na posa doša s starom 5krakatom šapkom....pa san napuha da je drager riknija.....i sad ni vodu ne pijem! ;-))

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa nebih baš rekao da sam ikada toliko pretjerao, a i nikad nisam sjeo u auto da nisam bio 100% siguran da sam sposoban za vožnju do doma (inače sam veoma ležeran ovako i nemam puno srama pa mogu odspavat nasred javnog parkinga u autu ako treba rađe nego da platim kaznu) ali eto, jbg dešava se.

 

Sada sam suočen sa u najmanju ruku apsurdnom situacijom.

 

Znači danas zovem sud u Pazinu po savjetu "drot-a" i oni mi kažu da vide slučaj ali da nije pod njima, da zovem ili sud u Umagu ili policiju u Pazinu.

Ja zovem policiju u Pazinu oni se kunu da ne znaju ništa da im ništa nije došlo i da zovem policiju u Rovinju ili opet sud u Umagu.

Zovem policiju u Rovinju nitko se ne javlja.

Zovem sud u Umagu gdje dobijam odgovor da je stvar za njih riješena i arhivirana i da zovem policiju u Rovinju. Zovem ponovo policiju u Rovinju gdje mi govore da oni vide kaznu ali nisu dobili ništa od suda da bi mi poslali tu obavijest od kad do kad ne smijem voziti i govore zovi sud u Puli ili policiju u Pazinu.

Zovem sud u Puli i žena mi po kratkom postupku objasni da nemam vise šta tražit od sudova da je sve na policiji. I još mi napominje da šta ja očekujem da će to ići tako brzo da sam još dobro i prošao.

 

Eh sada, ovaj ping pong koji igraju samnom mi se niti malo ne sviđa, a još mi je gore to što na sudovima govore zovi policiju, na policiji zovi sud, nitko ništa ne zna i nitko ništa ne može poduzeti oko toga. Svi vide da sam kriv ali me nitko ne može kazniti još osim na onaj novčani način s kojim nisu ni dan zakasnili. Još sam sada vidio da mi je presuda donešena 8.03. te da je trebalo više od mjesec dana da mi je samo pošalju na vrata.

uređeno: od G-man
Predomislih se oko nekih izjava!
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako policija nije zaprimila sudsku presudu, ne može ti poslati obavijest o zabrani.

 

Jesi li na sudu tražio da te spoje na odjel za izvršenje prekršajnih sankcija? Jer oni ne mogu arhivirati spis dok ne prođe trajanje mjere (za razliku od suca/sutkinje koji je osudio/la, jer je njima spis u arhivi odmah po pravomoćnosti presude). Oni bi trebali poslati obavijest na policiju i pričekati da mjera istekne i policija ih obavijesti da je mjera protekla uredno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija