Jump to content

troskovi odvjetnika za sastavljanje prijedloga za ovrhu


caly

Preporučene objave

Ima li smisla prigovoriti na trosak odvjetnika u slucaju kad je naveden iznos sukladno tarifi 11. t.1 (preko 2.500,01 kn), a dio duga je placen 5 dana prije pisanja prijedloga (sto je tada 25 bodova, a ne 50)? Ovrhovoditelju je odmah javljeno da je dio placen (postoji dokaz), ali on ocito to nije odmah proslijedio OD-u.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Matrix.

Primijetila sam da ovrhovoditelji jako cesto odvjetnicima daju Izvatke iz poslovnih knjiga (dugovanja) sa stanjem na dan koji ne odgovara datumu izlista tog Izvatka. Primjerice, Izvadak je izlistan 1.9.2016., ali sa stanjem duga na dan 30.7.2016. U tih 2 mjeseca duznik je mozda uplatio dio glavnice i kamate, a odvjetnik to ne moze znati i naravno da ce navesti troskove sukladno tarifi koja se odnosi na visinu duga. Ovo pisem cisto da si ljudi provjere stvarna dugovanja na dan pisanja ovrsnog prijedloga (od vecine ovrhovoditelja se moze dobiti konto kartica gdje su vidljive uplate, ukoliko nemaju uplatnice). Potrebno je traziti karticu redovnog knjigovodstva i utuzenog (SISP). Uz to je naravno bitno "odvagnuti" koliko se financijski isplati pisati prigovor na Rjesenje o ovrsi (npr. do 3.000,00 kn vrijednosti predmeta spora sudska pristojba za prigovor je 100,00 kn, do 6.000,00 kn je 200,00 kn itd.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija