duby1978 objavljeno: 30. studeni 2016. Dijeli objavljeno: 30. studeni 2016. Zaposlena sam kod poslodavca na određeno od 6.7.2016-30.11.2016. Danas sam saznala da mi neće produljiti ugovor,ali rekli su mi i da NEMAM pravo na godišnji jer nemam neprekidnih 6 mj. radnog odnosa. Prije zaposlenja kod ovog poslodavca imala sam prekid od godinu dana. Smatram da imam pravo na razmjerni dio go. Molim savjet i ako imam pravo na go po kojem čl. Zakona o radu imam to pravo Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 30. studeni 2016. Dijeli odgovoreno: 30. studeni 2016. Čl. 78. st. 1. i 2. Zakona o radu - "Radnik koji nije ispunio uvjet za stjecanje prava na godišnji odmor na način propisan člankom 77. stavkom 3. ovoga Zakona, ima pravo na razmjeran dio godišnjeg odmora, koji se utvrđuje u trajanju od jedne dvanaestine godišnjeg odmora iz članka 77. stavaka 1. i 2. ovoga Zakona, za svaki mjesec trajanja radnog odnosa. Iznimno od članka 77. ovoga Zakona, radnik kojem prestaje radni odnos, za tu kalendarsku godinu ostvaruje pravo na razmjeran dio godišnjeg odmora." Dakle, ostvarujete pravo na razmjerni dio GO-a u visini od 8 odnosno 10 dana (ovisno je li vam radni tjedan 5 ili 6 dana). No, kako vam je danas prestao radni odnos, poslodavac vam je dužan isplatiti naknadu za neiskorišteni dio GO-a temeljem odredbe čl. 82. ZR-a, a koja glasi - "U slučaju prestanka ugovora o radu poslodavac je dužan radniku koji nije iskoristio godišnji odmor isplatiti naknadu umjesto korištenja godišnjeg odmora. Naknada iz stavka 1. ovoga članka određuje se razmjerno broju dana neiskorištenoga godišnjeg odmora." Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
duby1978 odgovoreno: 1. prosinac 2016. Autor Dijeli odgovoreno: 1. prosinac 2016. Radni tjedan mi je 6 dana i onda bi mi GO bio 10 dana? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 1. prosinac 2016. Dijeli odgovoreno: 1. prosinac 2016. Tako je. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.