Jump to content

Reakcija na pljačku


anonimno

Preporučene objave

Zanima me sto se smije, a sto ne u konkretnom slučaju i koje su posljedice:

Ulazi maskirani razbojnik u kladionicu, vadi pištolj, zapovjeda prisutnima da legnu na pod i trazi od djelatnice novac. Nakon sto je isti dobio, krena prema izlazu. Sve je to vidio PRAVOSUDNI policajac koji nije u službi, ali ima kod sebe oružje.

E sad, smije li izvaditi pištolj kako bi spriječio pljačkaša da ode s pljenom?

 

Kako se karakterizira oružje koje je izvađeno, a da nije upotrijebljeno, a kako hitac u zrak?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je dobro vidio, ako je razbojnik prestao sa napadom i počeo bježati sam pravosudni policajac je mogao izvaditi pištolj i usmjeriti ga prema razbojniku uz upozorenje "Stoj, pucat ću" koje treba ponoviti nekoliko puta. Ako razbojnik ne stane i nastavi sa bijegom pravosud.polic.smije pucati samo u zrak. U razbojnika smije pucati samo ako ovaj usmjeri pištolj prema njemu ili nekom drugom ili prema objektu ili predmetu koji bi svojim oštećenjem od zrna mogao ugroziti živote osoba. Ako je bio sam bolje da nije reagirao i izigravao "Ramba" već treba odmah zvati MUP, upamtiti osobni opis razbojnika, smjer i prometalo s kojim je pobjegao, a stvari (kvaku na vratima,vrata, kasu-blagajnu, tragove ako ih ima) zaštititi od dodira drugih osoba (najbolje ništa ne dirati) radi vršenja uviđaja.

 

E sada po Zakonu (kako god tumačili) mogao je revolveraški i izvaditi pištolj dok je razbojnik držao pištolj (da li je pravi ili plinski ili igračka ne znamo) usmjeren prema trgovcu ili NN osobi i pucati bez upozorenja jer je napad razbojnika još u tijeku i ugrožava nečiji život, ubiti majmuna pa imati godinama probleme zbog toga ????????.

:clint: ili ono prvo pametnije riješenje pa na kraju mir i dobro svima, a onaj tko je dužan (MUP) neka ganja razbojnika te kada ga ulove rođo će nekoliko godina u buvaru.

 

:trk: :clint: :sex: :lol3: :vidiga: :bonk: :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija