Jump to content
Juraslemenski

Mjerodavnost street view-a za legalizaciju

Preporučene objave

Poštovani,

U postupku legalizacije podnio sam zahtjev za legalizaciju dviju pomoćnih zgrada. Uvidom u snimku digitalne ortofoto karte izrađenoj na temelju aerofotogrametrijskog snimanja do lipnja 2011. kao i digitalne ortofoto karte izrađenoj na temelju aerofotogrametrijskog snimanja započetog 21.lipnja 2011., referent, upravni savjetnik tvrdi da su zgrade vrlo loše odnosno vidljive do neprepoznatljivosti i zbog toga ne mogu podnijeti zahtjev za legalizaciju tih objekata. Kako je jedan objekat sagrađen 1970-tih godina, a drugi 2006. godine ne mogu prihvatiti takvo mišljenje, a na moj upit o korištenju street viewa i njegove time line opcije na kojoj je jasno vidljivo da objekti postoje od prije 2011. referent tvrdi da street view nije mjerodavan.

Dali je to istina i koje su moje mogućnosti žalbe?

Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama

čl.2

(1) Nezakonito izgrađenom zgradom u smislu ovoga Zakona smatra se zgrada, odnosno rekonstruirani dio postojeće zgrade izgrađene bez akta kojim se odobrava građenje, odnosno protivno tom aktu, vidljiva na digitalnoj ortofoto karti u mjerilu 1:5000 Državne geodetske uprave izrađenoj na temelju aerofotogrametrijskog snimanja Republike Hrvatske započetog 21. lipnja 2011. (u daljnjem tekstu: DOF5/2011), na kojoj su izvedeni najmanje grubi konstruktivni građevinski radovi (temelji sa zidovima, odnosno stupovima s gredama i stropom ili krovnom konstrukcijom) sa ili bez krova, najmanje jedne etaže.

 

(2) Nezakonito izgrađenom zgradom u smislu ovoga Zakona smatra se i zgrada, odnosno rekonstruirani dio postojeće zgrade izgrađen bez akta kojim se odobrava građenje, odnosno protivno tom aktu na kojoj su izvedeni najmanje grubi konstruktivni građevinski radovi (temelji sa zidovima, odnosno stupovima s gredama i stropom ili krovnom konstrukcijom) sa ili bez krova, najmanje jedne etaže, koja nije nedvojbeno vidljiva na DOF5/2011 ako je vidljiva na drugoj digitalnoj ortofoto karti Državne geodetske uprave izrađenoj na temelju aerofotogrametrijskog snimanja do 21. lipnja 2011. ili je do tog dana evidentirana na katastarskom planu ili drugoj službenoj kartografskoj podlozi, a o čemu tijelo nadležno za državnu izmjeru i katastar nekretnina na zahtjev stranke izdaje uvjerenje.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Znam da je rasprava iz 2016., ali samo sam htio podijeliti sa vama da su me nadležne institucije upravo tražile ispravak snimke izvedenog stanja za legalizaciju, odnosno usklađivanje sa stanjem iz 2011. god. na temelju onoga što se vidi na pogodite čemu... da pogodili ste, na temelju onoga što se vidi na google maps - street view :-D

Naravno nigdje to službeno ne piše, ali nisu imali na osnovi čega drugog jer se na DOF-u razlika ne vidi.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

If you have an account Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.
×
×
  • Napravi novi...