Jump to content

Voznja pod utjecajem, nocenje u stanici


Raiden

Preporučene objave

Pozdrav!

Sinoc sam zaustavljen 100 metara dalje kad sam sjeo za volan. Odmah prilikom predaje prometne i vozacke sam pristao na upit o alkotestiranju od strane pol.sluzbenika... Napuhao sam 1,16... policajac me upitao koliko sam popio, odgovaram 2 pive koliko i jesam ali netom prije ulaska u auto, i kazem kako mi se cini previse i dali mogu ponoviti za 15 min, koje mi je pravo (nadam se), on odgovara sa ne, i da nema vremena za to, da ide te da ce me rijesiti kolege koji su u tim trenutcima stigli sa maricom.. znaci nisu me oni zaustavili niti su vidjeli da upravljam vozilom.. dolazi policajka daje dreger, ja ju pitam za 15 min vremena na sta ona odgovara da se nece raspravljat samnom, njezin partner dolazi, kaze mi da izadjem van, sjednem u kombi. Znaci bez obrazlozenja, spominjanja opcije da mogu vadit krv i urin me odvode u postaju.. na moj upit zbog kojeg razloga me vode nisu htjeli dati odgovor. Zavrsio sam u pritvoru na 12 sati bez objasnjenja zasto. Osoba koja je izvrsila moje alkotestiranje nije bila prisutna kod odvodjenja, pojavila se u stanici da mi isprazni dzepove... u zapisniku o alkotestiranju je potpisana druga osoba i drugi broj znacke ( netko od dvoje iz kombija iako oni nisu izvsili testiranje). Nije zaokruzeno nista od tocaka da sam odbijao ili pristao na bilo sta.. samo pise da priznajem konzumiranje 2 piva...

Upisana su tri njihova svjedoka..

Moje pitanje je dali mogu i na koji nacin izbjeci placanje kazne u potpunosti?

Dali ima nepravilnosti u postupanju samnom i kako to mogu iskoristiti ako ima?

Hvala :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije bitno tko je napisao zapisnik, a niti tko te alkotestirao. Jedni te mogu zaustaviti, drugi testirati, treći voziti, četvrti pisati prijavu i sl.

 

Malo mi je blesavo da su te vozili na spavanje sa samo 1,16? Je li tu bilo još što od prekršaja ili drugih okolnosti?

 

Trebali su ti dati 15 minuta vremena i trebali su ti ponuditi vađenje krvi, ali ako ćeš se na to žaliti, reći će da jesu i da si odbio.

 

Jesi već imao prekršaja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Aha. Znaci od toga nista..

Tocnije 1, 06 umanjeno... definitivno visok ton, u kombiju ukljucivanje snimanja na sta sam upozorio policajce ( mislio da idem na odgojnu) , te mozda previse inzistiranja na tome da mi kazu razlog zasto me vode u postaju dok sam snimo jel. Ne znam, mozda to. Od prekrsaja samo alkohol.

Imao prije prekrsaja, sve uredno priznao i bez ovakvih situacija..

Priznanje i trazenje umanjenje novcane kazne? Dali ce proc s obzirom da sam se na prosle žalio, i ne znam na osnovu cega da trazim s obzirom da je tako ispalo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija