Jump to content

Posudba novaca


Darac26

Preporučene objave

Pokušajte onda sa sljedećim - poštom preporučeno s povratnicom pošaljite dopis drugoj strani u kojem joj dajete rok od 15 dana da vam vrati pozajmljeni novac ili ćete u protivnom biti prisiljeni protiv nje podnijeti kaznenu prijavu radi kaznenog djela prijevare te tužbu općinskom sudu radi povrata novca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

uz to da vas pitam nesluzbeno,male su sanse za bilo kakvo dobro rjesenje za mene na sudu?
pazite jednu stvar,G-man vam je u biti dao savjet da navedete osobu kojoj ste novac dali u zajam da prizna postojanje duga što bi vam olakšalo put da svoju tražbinu ishodite putem suda,e sad uz sve što je naveo G-man,savjetujem vam da takav dopis uputite putem odvjetnika,obzirom da će dopis izgledati kudi kamo ozbiljnije i kod druge strane stvoriti sliku da ste spremni u svojoj nakani.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kako se placa parnica ako izgubim?sve ja placam?
da,sud bi vas izrekom presude obvezao da protivnoj stranci nadoknadite prouzročene parnične troškove(sastav odgovora na tužbu po odvjetniku,zastupanja na ročištima i dr.troškove koje je imao nužne za vođenje parnice) ,a u suprotnom ukoliko dobijete spor,vrijedi obrnuto,tuženi će biti obvezan vama nadoknaditi prouzročene parnične troškove.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Postovani,

 

Da ne otvaram novu temu posto se radi o slicnoj situaciji pitat cu ovdje. Naime prije od prilike 4 godine podigo sam 2 kredita za drugu osobu. Naime nisam imao stalan radni odnos i nisam mogo sam dobiti kredit pa sam dao toj osobi da rijesava. Od prvog kredita posudio sam toj osobi pola uz uvjet da placa pola rate dok ne rijesi svoje probleme i odplati svoj dio. Par mjeseci je uredno placala rate ali za rijesavanje je falilo jos novaca i ja naivac dopustio da se digne jos jedan kredit i dao novce. Od tog dana prestaje placati i onaj dio rate od prvog kredita. Uvrzo zavrsava u zatvoru radi raznih prevara ali i nakon par mjeseci izlazi i od tad se natezemo i nikako da se pokrene i bilo sto pocne rijesavat. Svjedoka o njezinim djelima imam vise jedino nitko nemoze potvrditi koliko tocno mi je duzna a nemam na pismeno nista. Zanima me dali mogu bili sto napraviti po tom pitanju pa makar nju strpati natrag u zatvor ako je meni vec unisten zivot sa mojih 26 godina. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dvije stvari su ovdje važne - prvo, što se kaznenog aspekta tiče, pogotovo što je očito već u određenom dijelu i proveden (čovjek završio u zatvoru), smatram da biste teško uspjeli sada sa kaznenom prijavom post festum cijele priče. Možete probati, ali vjerojatnija opcija je da bi vam takva kaznena prijava bila odbačena.

 

I drugo - ima li ta osoba imovine iz koje bi se naplatili? Jer tu leži ključ pitanja ima li ili ne smisla inicirati građanski postupak (parnicu) protiv nje. Ako nema imovine niti je izgledno da bi je u relativno bliskoj budućnosti mogla steći - sve što ćete pokrenuti protiv te osobe izazvat će vam samo dodatan trošak. Banku ne zanima vaš interni dogovor, jer u njihovim očima vi ste korisnik kredita i oni će ići isključivo na vas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija