Jump to content

Izjava o ulaganju u nekretninu - pravne posljedice


eastwood

Preporučene objave

Dobar dan,

sestra već neko vrijeme vrši verbalni prisak na majku da potpiše da je sestra uložila u stan u kojem sada živi i koje se nalazi u kući koja je u vlasništu mame, sestre i mene.Ako majka popusti pritscima sestre i potpiše da je na uložila taj stan u kojem živi godina kakve to ima pravne psjedice tj. može li sestra tražiti da joj se to ulaganje refundira?Ako može, mogu li ja to izjavu osporavati jer majka može potpisati uslijed pritiska tj. imam dopis o sestre tj njenog muža u kojem traže da im majka potpiše da im pripada više imovine i da oni traže da im ona potpiše da su uložili u stan

Hvala

na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kakve to ima pravne psjedice tj. može li sestra tražiti da joj se to ulaganje refundira?

Navedena osobna izjava predstavlja privatnu ispravu za koju u dokaznom smislu nevaži pretpostavka vjerodostojnosti,glede čega činjenica da se radi o pisanoj(privatnoj,ovjerenoj)izjavi neznači da ta izjava ima u procesno pravnom smislu značaj dokaza na kojem bi se mogla temeljiti dosuđujuća presuda,što će reći da takva izjava predstavlja dokaz koji sud u postupku ocjenjuje kao i svaki drugi dokaz osnovom čl.8 ZPP.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da napravi jos jednu u kojoj bi navela okolnosti pod kojima je bila izlozena tj. prisiljena potpisati.
to joj niko nemože zabranit,no zanima me o kakvoj prisili je riječ,koje sredstvo prisile(prijetnja,ucjena i sl.),odnosno u prevodu,što bi se to desilo ukoliko majka jednostavno kaže "neželim dati takvu izjavu"
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Verbalno je napadaju da to mora uciniti jer nije bila postena prema drugoj kceri koja koristi taj stan u koji je ulozila, ta druga kcer (moja sestra) se cesto izderava na nju, a mama je vise na rubu snaga jer to vec traje preko 4 mj. Koliko sam razumjela mamu sestra i njen muzz zele da ona da tu izjavu kod njihovog odvjetnika pa se bojim sto ce joj jos dati da potpise

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija