Jump to content

Pošta, punomoć - zašto ne valja?


hetta

Preporučene objave

Zanima me zašto ovjerena punomoć na kojoj stoji da se ta i ta osoba "opunomoćuje za preuzimanje svih vrsta pošiljaka koje stignu poštanskom ili bilo kojom drugom službom" - ne valja? Poštar kaže da ne valja. Ja ne vidim zašto. Jel' bi pošta da platim baš punomoć kod njih ili? :rolleyes:

Ja sam ovo napisala kako jesam jer nešto stiže poštom, nešto ovim dostavljačem, nešto onim....pa bi za svakog trebala onda posebnu punomoć.

 

Na stranicama HP stoji: "Sve svoje poštanske pošiljke možete primati i preko opunomoćenika, a punomoć se može izdati i za primitak samo pojedinih vrsta pošiljaka ili samo za pojedinu pošiljku. Punomoć može ovjeriti Hrvatska pošta, ovlašteno državno tijelo ili javni bilježnik. Punomoć kojom pravna osoba opunomoćuje drugu osobu za korištenje poštanskih usluga u pravilu ovjerava ovlaštena osoba u toj pravnoj osobi."

 

Dakle, može li moj opunomćenik inzisirati da uvaže takvu punomoć ili ne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, iz Vašeg posta se da isčitati da punomoć nije ovjerena kod HP-a, već kod drugog ovlaštenog tijela, ako je tako onda ste bili dužni predati izvornik (original) punomoći ili ovjerenu presliku u poštanskom uredu u kojem će se konzumirati prava proistekla iz te punomoći, ista vrijedi godinu dana nakon sastavljanja i ovjere....

Ako niste to učinili, predali izvornik ili ovjerenu presliku poštanskom uredu u kojem se treba konzumirati pravo iz punomoći, ista Vam ne vrijedi....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija