Jump to content

ugovor iznenađenja nakon smrti majke


iriminage

Preporučene objave

Majka mi je vlasnica kuće uz more i veće okućnice. Kuća nije upisana u zemljišniku ali je sada odvjetnik sredio problem i dao na knjiženje. Prije njene smrti desetak godina nismo bili u kontaktu. Pomirli smo se neposredno prije njene smrti te potpisali ugovor o doživotnom uzdržavanju. Na parceli moje make je prije pet godina niknula bespravna montažna kuća o kojoj nismo ništa znali jer nismo bili u kontaktu, mislili smo da je prodala dio parcele i to je to. Među ugovorima našli smo taj kupoprodajni ugovor pisan rukom i potpisan od strane majke ali nije ovjeren kod bilježnika. Nije navedena kupoprodajna cijena ali piše da je isplaćena u cijelosti. Isto tako ima i klauzula kako im daje pravo služnosti puta do parcele i do mora uz rub ostatka parcele.

Ne znam da li je majka dobila novce ili je postojao neki usmeni dogovor .

Ti ljudi su nam se javili i žele razgovor.

Ne znam koje su mi opcije kao i kako da se postavim u toj situaciji.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

pitanje je imaju li oni ovjeren ugovor. Možda bi to bila tema razgovora, jer ako ga nemaju (pogotovo majčin potpis) ne mogu se uknjižiti u ZK temeljem čl.52 Zakona o zemljišnim knjigama. Isto tako ostaje pitanje isplate (kada, kako), pa bi u razgovoru saznali je li to sve samo nespretno odrađeno, ili je pokušaj muljaže.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemaju ovjeren ugovor kod bilježnika a na ovom nema upisane cijene već konstataciju da je ona isplaćena u cijelosti i da im ona daje tab. dozvolu za uknjižbu. Svjestan sam da taj krnji ugovor ne može u zemljišniku proći. Mogu li oni mene tužbom prisiliti da ga priznam i da li imam mogućnosti to odbiti. Još ne znam kako da se postavim.

Meni treba neka vrsta kalkulacije koje su mi opcije.

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija