Jump to content

kako poništiti netočan kupoprodajni ugovor


BARIKO100

Preporučene objave

Suvlasnik sam 9/10 nedefiniranog dijela šume čija konkretna dioba nije napravljena. Drugi suvlasnik je potpisao kupoprodajni ugovor kojim prodaje svoju 1/10 suvlasništva, ali u točno definiranom dijelu šume i to popratio konkretnim crtežom ovlaštenog geodeta. Napominjem da nikad nismo čak ni razgovarali o načinu podjele šume. Drugim riječima on je jednostrano, bez konzultacije samnom odredio svoj dio i prodao ga.

Kako da razvrgnem takav netočan, neistinit i za mene štetan kupoprodajni ugovor?

Hvala lijepa

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Drugi suvlasnik je potpisao kupoprodajni ugovor kojim prodaje svoju 1/10 suvlasništva, ali u točno definiranom dijelu šume i to popratio konkretnim crtežom ovlaštenog geodeta.
u zemljišnim knjigama kupac se može upisati isključivo kao suvlasnik sa omjerom prava koje je imao njegov prednik(prodavatelj)bez obzira na skicu geodeta,obzirom da njegova 1/10 -ina nije formirana kao nova samostalna k.č.
Kako da razvrgnem takav netočan, neistinit i za mene štetan kupoprodajni ugovor?
nemate osnov zahtijevati poništaj ugovora izuzev da ste sa prodavateljem imali ugovoreno pravo prvokupa,no neovisno što je pravo vlasništva 1/10-ine preneseno na treću osobu,Vi ste ovlašteni sudskim putem zahtijevati razvrgnuće suvlasništva isplatom,u kojem postupku imate velike šanse da vam nekretnina pripadne u cijelosti.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija