Jump to content

Umanjenje vrijednosti nekretnine


Ranegro

Preporučene objave

Pozdrav svima. Trebao bi malu pomoc. Naime, vlasnik sam kuce na selu. Kuca je odmaknuta od ceste 30 metara i krasi je odrzavana okucnica... zamisljena kao mala oaza mira. Prosle godine, pilana sto je bila u blizini se prosirila tik do moga zemljista, znaci postali smo susjedi (zemljiste iz kuce u mom vl. je oko 23000m2). Od tog dana nemam mira radi ventilacije i ostale buke koja dolazi od pilane, da ne govorim kako silosi izgledaju kao da sam usred konc. logora. Buka i nabijanje je 0-24 zbog susara i pariona. Kao prvi susjed nisam potpisao nikakav dokument kojim bi dao svoj pristanak za izgradnju, odnosno dogradnju iste.

Ima li netko slicno iskustvo? Mogu li tuziti zbog umanjenja vrijednosti nekretnine. Zelim prodati, ali kome i po kojoj cijeni. U kucu i okolis je ububano dosta novaca pa ne bi zelio dati za kikiriki. Hvala :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Postovani,  ja  takodjer  imam kucu na selu i nesto okucnice, naslijedjenu i solidno uredjenu.Preko puta tj.  neka tri metra se nalazi pilana, koja uglavnom pili  trupce. Nije registrirana na ovom mjestu nego na kucu vlasnika, nema nikakav natpis da se zna da je to ,to.., nema nikakav prilazni put, gotovo staza,nemaju  gdje  ocima stati a kamoli  raditi, ispiljene letve voze oronulim  viljuskarom unatrag, udaraju  u  tudje ograde, to je brvnara sklepana od daski s dvije strane, naslonjena na polusrusenu  kucu,piljevina  se vozi u starim supljim kolima, istresa bilo gdje, o buki, prasini i iritantnom cviljnju pile da ne govorim. Sve je  obraslo grmljem, kose travu jednom godisnje, nered kakav se  rijetko vidja! Sad su dovukli kukuruz, sve je puno ogromnih stakora od kojih vas navecer hvata jeza. Pilana je smjestena izmedju tri obiteljske kuce kojima su svima popucali zidovi od istovra trupaca sleperom koji se jedva progura izmedju kuca.Ovo nema ni u Africi, niti je nesto ovakvo ikad postojalo u cijelom kraju. Lokalni potplaceni...Vlasnici mrtvi , hladni, kazu oni su firma....to  trebate vidjeti....kad je kod istovara jedna zena dotrcala da joj ruse kucu , mladji vlasnik joj psuje  boga i kaze da bogda joj se srusilo, drugi put kad je bila na putu sa psom, nicim izazvan krenuo na nju traktorom....valjda da je zastrasi. O prodaji nekretnina, sto reci, tko bi lud dosao zivjeti uz ovako nesto.Vlasnici se svima mirno cere u facu.....Pa  pomognite ako znate

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po mom mišljenju, na dispoziciji vam stoje 3 opcije, ali za brži i potpuniji uspjeh smatram ključnim da se svi susjedi pogođeni ovom nepogodom ujedinite, jer zajedno imate veću šansu u bržem ostvarivanju prava.

1. opcija - podnijeti prijavu Državnom inspektoratu, jer ako vlasnik nema registriranu pilanu, onda ne može ni obavljati djelatnost koju obavlja odnosno obavlja je kontra propisa. Ne vjerujem da bi itko dozvolio pilanu na doslovce par metara kuća odnosno možda bi je i dozvolio, ali uz odgovarajuće mjere suzbijanja buke koju bi ista proizvodila.

2. opcija - tužba na temelju čl. 110. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima - prekomjerna imisija buke.

3. opcija - kaznena prijava glede ovih prijetnji i fizičkih nasrtaja na susjede od strane "tatinog sina".

Najbolje je čak kombinirati sve 3 opcije, no u startu bih išao sa opcijom 1. i 3., a 2. ostaje za slučaj da 1. ne upali.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija