Josip1958 objavljeno: 13. prosinac 2016. Dijeli objavljeno: 13. prosinac 2016. Pozdrav. Radio sam u firmi u kojoj sam dao otkaz radi prelaska na drugo radno mjesto te,sam sukladno potpisanom ugovoru odradio otkazni rok. Nakon 8 dana od prestanka rada nisqm dobio papire te sqm vlasnike kontaktirqo telefonski i rekli su da dodjem po dokumente koje moram predati novom poslodavcu. Mesjutim kada sam ih zvao da cu doci uvjetuju me da dodjem u vrijeme kada je vlasnik firme prisutan jer drukcije ne mogu da dobijem papire, znajuci da mi ne odgovara to vrijeme. Da lisuduzni iste te dokumente poslatinakon nekog odresjenog vremena npr postomna afldresu jer reqlno mogu odugovlaciti koliko zele. Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 13. prosinac 2016. Dijeli odgovoreno: 13. prosinac 2016. Čl. 130. Zakona o radu - "Poslodavac je dužan u roku od osam dana na zahtjev radnika izdati potvrdu o vrsti poslova koje obavlja i trajanju radnog odnosa. Poslodavac je dužan u roku od petnaest dana od dana prestanka radnog odnosa radniku vratiti sve njegove isprave i primjerak odjave s obveznoga mirovinskog i zdravstvenog osiguranja te mu izdati potvrdu o vrsti poslova koje je obavljao i trajanju radnog odnosa. Poslodavac u potvrdi iz stavaka 1. i 2. ovoga članka ne smije naznačiti ništa što bi radniku otežalo sklapanje novog ugovora o radu." Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Josip1958 odgovoreno: 13. prosinac 2016. Autor Dijeli odgovoreno: 13. prosinac 2016. Zahvaljujem na brzom odgovoru. Samo jos jedno pitanje. u slucaju da se ni nqkon isteka 15 dana me ispostuje gore navedeno, znaci da mogu pokrenuti postupak. Da li se moze zahtijevati slanje postom na adresu i da li su duzni to uraditi. Unaprijed hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 13. prosinac 2016. Dijeli odgovoreno: 13. prosinac 2016. Obveza poslodavca je jasna i dostavu možete tražiti poštom. Ako budu zezali, u dopisu im citirajte ovu odredbu uz napomenu kako ste spremni, ako treba, i institucionalnim putem tražiti dokumentaciju uz angažman nadležnih službi. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Josip1958 odgovoreno: 13. prosinac 2016. Autor Dijeli odgovoreno: 13. prosinac 2016. Hvala vam puno, lijepi pozdrav. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.