Jump to content

Parkiranje, Zagreb, Gornji Grad, Zona 1.1 CRVENA


Mario24

Preporučene objave

Poštovani,

dana 09.12.2016. parkirao sam auto na bijelim crtama označeno parkirno mjesto u Zagrebu, na Gornjem Gradu na Trgu Fr. Markovića 1.

Nakon izlaska iz auta provjerio sam da li je i koja zona za parking, ali u cijeloj okolici, pa ni u ulici A.G. Matoša kojom sam došao nema znaka za naplatu parkinga, niti automata za naplatu istog.

Kako nisam imao mobitel, nisam mogao na internetu provjeriti da li je i koja zona u pitanju.

Nakon sat vremena, po povratku, dočekala me na vjetrobranu kazna tj. DNEVNA PARKIRALIŠNA KARTA na iznos od 150 kn.

 

Ponovo provjeravam okolicu i stvarno nema nikakve oznake o kojoj zoni se radi i da je uopće naplata u pitanju.

 

Naravno da je čudno da u centru grada i to na Gornjem Gradu postoji uopće prazno mjesto za parking i da se još ne plaća, ali eto izgleda da se plaća.

 

Istraživajući širu okolicu, našao sam u Mesničkoj ulici kod kč.br. 14 visoko na crvenoj tabli obavijest "PODRUČJE NAPLATE PARKINGA GORNJI GRAD 1.1 ZONA"

 

Mislim da je ovo vrlo bezobrazno i jadno od vlasti i lokalne samouprave, koja je odredila da jednom tablom mogu vršiti harač po cijelom Gornjem Gradu koji nije jasno i prometnim znakovima definiran ( niti gdje počinje, niti gdje završava), jer sam kao rođeni zagrepčanin nasjeo na njihovu zamku, a koliko je tek ostalih turista i stranaca koji ne razumiju hrvatski nasjelo na ovaj lopovluk.

 

Jasno je da se više isplati naplačivati DPK po 150 kn, nego 8 kn po satu, ali mislim da je ovo vrlo nisko, pa eto molim i Vaše mišljenje, jer se planiram žaliti navodeći sve gore napisano, a i pozivati se na neke Zakone koji sigurno definiraju pravila označavanja zona parkiranja, ali ne znam koji su to.

 

LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 godina kasnije...

To se meni danas desilo...znaci tko dolazi iz drugih grada nemore znati da se plača...u svakom gradu zakonski mora biti tabela na pocetak ulica i kraja ulice...jos ne radni dan..u Italiji bijele crte su parking koi se ne plača a plave za parking koi se plača... znaci od 2016 ništa se nije mijenjalo...to je .....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija