Jump to content

Rekonstrukcija i dogradnja stambene zgrade


Majazg2014

Preporučene objave

Pozdrav svima.

2015 godine ishodovali smo građevinsku dozvolu za stambenu zgradu visine prizemlje. Sada bi nadogradili kat i potkrovlje. U urbanizmu su mi rekli da moramo prije rekonstrukcije i nadogradnje zatražiti uporabnu dozvolu.

 

Traženje se temelji čl. 3. st. 14. i st.19 zakona o gradnji:

 

14. postojeća građevina je građevina izgrađena na temelju građevinske dozvole ili drugog odgovarajućeg akta i svaka druga građevina koja je prema ovom ili posebnom zakonu s njom izjednačena

 

19. rekonstrukcija građevine je izvedba građevinskih i drugih radova na postojećoj građevini kojima se utječe na ispunjavanje temeljnih zahtjeva za tu građevinu ili kojima se mijenja usklađenost te građevine s lokacijskim uvjetima u skladu s kojima je izgrađena (dograđivanje, nadograđivanje, uklanjanje vanjskog dijela građevine, izvođenje radova radi promjene namjene građevine ili tehnološkog procesa i sl.), odnosno izvedba građevinskih i drugih radova na ruševini postojeće građevine u svrhu njezine obnove.

 

Ja sam shvatila, iz gore pročitanog, da ne moram imati uporabnu dozvolu nego da moram imati na terenu zgradu sagrađenu temeljem građevinske dozvole.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija