Jump to content

ozljeda na radu


markun

Preporučene objave

ljubazno molim za savjet. Nastupila je priznata ozljeda na radu na način da je djelatniku smanjena radna sposobnost i ponovna kontrola za dvije godine. Djelatnik ima ugovor na nedoređeno već 10 godina. Da li se sad sklapa aneks ugovora ili novi ugovor s drugi , prilagođenijim radnim mjestom i da li se treba u ugovoru navesti da traje do ponovne kontrole kod liječnika specijaliste?

 

puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imao je frakturu lakta, pa je određena kontrola za dvije godine. Inače je autovarioc. Budući u poduzeću nema najbližeg opisa posla variocu, može li mu se ponuditi negi drugi lakši posao koji nema veze s varenjem i da li aneksom i treba li navesti vrijeme ili je dovoljno navesti naziv drugog radnog mjesta kod premještaja?

 

hvala vam

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mišljenja sam da bi se ova situacija mogla riješiti aneksom postojećeg ugovora, a vezano uz ovo drugo odgovarajuće radno mjesto, pri čemu slobodno spomenete razlog sklapanja aneksa te dodatak da se, ukoliko se za 2 godine pokaže da je smanjena radna sposobnost u potpunosti nestala, čovjeka vraća na staro radno mjesto.

 

Ipak, sugeriram da se s ovim upitom obratite i nadležnom ministarstvu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija