Jump to content

Krađa odjeće u dućanu


Budalica

Preporučene objave

Danas mi se dogodila situacija u kojoj su me u city centru, točnije u P&C ulovili u krađi dva odjevna predmeta. Zaustavili su me na izlasku iz centra i vratili u prostoriju iza dućana. Stvari nisu bile u torbi, nego na meni i nakon što su mi pokazali pištavce koje sam skinula s robe i ostavila u kabini, odjeću sam skinula sa sebe i dala im. ODjeća je bila u vrijednosti 1400 kuna i skidanjem pištavaca sam ju oštetila. Nisu zvali policiju, ali su kopirali osobnu iskaznicu i potpisala sam im nekakav papir kojeg mi nisu dali kopiju, tako da, kako sm bila pod stresom i uplakana, više se točno ne sjećam što sam potpisala. Kako nisam imala novaca za kupiti robu, zaštitar mi je rekao da se vratim za koji dan, kad skupim novce i "kupim" tu oštećenu robu. Ako ne dođem, da će mi pozvati poslodavca ili mi doći zvoniti na kućnu adresu.Smiju li i da li je izvjesno da će to učiniti ako ja u roku od par dana ne uspijem skupiti novac. Mogu li naknadno zvati policiju? Što mi savjetujete da učinim?

Što ako ne skupim novac, ne vratim se i ne platim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postupak je uobičajen. Smiju te zadržati, a dali su ti potpisati zapisnik o krađi. To je njihov interni dokument i nije reguliran nekim posebnim propisom. Mogli su odmah krađu prijaviti policiji, a mogu i pričekati da platiš robu i ne podnijeti prijavu. Često tako i bude, jer je njima interes da dobiju novac za oštećenu robu, a počinitelju je interes da ne bude tužen. Moj savjet je isto da se šteta plati.

 

Što se tiče zvanja poslodavca, nemaju opravdanja da to naprave, ali ako svejedno naprave, jedino ih možeš privatno tužiti. Ako ne platiš štetu, vjerojatno se neće s time zezati, nego će jednostavno prijaviti sve policiji, pa će biti pokrenut kazneni postupak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija