Jump to content

Pravo na godišnji

BebaLa

Preporučene objave

Molim Vas da mi netko stručan pojasni ovaj zakon:

(5) Iznimno od stavka 4. ovoga članka, godišnji odmor, odnosno dio godišnjeg odmora koji radnik zbog korištenja prava na rodiljni, roditeljski i posvojiteljski dopust te dopust radi skrbi i njege djeteta s težim smetnjama u razvoju nije mogao iskoristiti ili njegovo korištenje poslodavac nije omogućio do 30. lipnja sljedeće kalendarske godine, radnik ima pravo iskoristiti do kraja kalendarske godine u kojoj se vratio na rad.

Ja sam shvatila da mogu koristiti go iz 2015 nakon povratka s porodiljnog 2017.godine.

Naime na bolovanju sam od 01.6.2015.nakon čega sam na porodiljnom(tj.rodiljnom) do 30.12.2016. Početak rada nastupa 01.mj.2017 gdje zakon kaže da se može koristit neiskorišteni go u godini nastupa na posao. Međutim moji u kadrovskoj tumače zakon na svoj način tj.da nemogu imati tako puno go i da se to odnosi samo na prethodnu(2016.) godinu, gdje ja ne vidim razliku onda između redovnog radnika i onoga koji se vraća sa bolovanja odnosno porodiljnog.

Što mi je činiti?

Dijeli na drugim stranicama

Moje je mišljenje da imate pravo na GO iz 2015. iskoristiti do kraja 2017. godine. Jasno, raspored GO-a morat ćete dogovriti sa poslodavcem, jer se i njega nešto pita.

Vidite i članak.

Poštovani G-man, ispravite me ako giješim ali nisam vidio da je gospođa napisala kako je imala porodiljni radi skrbi njege djeteta s težim smetnjama u razvoju, ​a što bi(ako sam dobro razumio članak Zakona) bio uvjet za iskorištavanje GO.

Inače ovo je jako ironično (komično)-poslodavac mi je država tj.radim u jednoj uglednoj državnoj bolnici...a znamo kakav je kadar u uredima tj.kadrovskim poslovima i javnim službama- sve se drže koda su Bogom dane...nije ni čudo da imamo odljev liječnika i sestara-kada nam ovakvi pravdu kroje (dok obavljaju svoje privatne poslove).

Uglavnom hvala na pomoći- znači da ipak znam čitati.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija