Jump to content

Utuživanje zbog ogluhe


mav3rick

Preporučene objave

Pozdrav,

 

pridružio sam se forumu zbog traženja pravnog savjeta.

Kao student sam primao stipendiju koja je bila financirana od strane tri uplatitelja u određenim postocima, a to su: županija, općina, poslodavac.

 

S obzirom na lošu radnu atmosferu sam odlučio ne raditi kod poslodavca čija je stipendija bila i dogovorio povrat stipendije u podjednakim ratama sa: općinom i poslodavcem.

 

Županija mi je vratila odluku kako nisam dužan vratiti iznos stipendiranja, tj. oprostili su mi dug. Nakon toga su promjenili odluku da moram vratiti cjelokupni iznos odjednom nakon što se pravnica županije posvadila sa članom moje obitelji koji je njih telefonski kontaktirao (ni danas nisam siguran iz kojeg razloga), ali sam se nakon toga ispričao za postupak tog člana obitelji i objasnio kako ne mogu kontorlirati nekoga tko nije u mojoj prisutnosti.

 

Na tu posljednju odluku da moram vratiti cjelokupni iznos, sam poslao ponovnu molbu za oprost ili vraćanje u ratama, jer sam student koji samostalno radi preko student servisa i jer ga roditelji nisu u mogućnosti financirati za školovanje od samog početka studija, te financijski nismo u mogućnosti platiti navedeni iznos zbog slabe financijske situacije u obitelji gdje samo jedan roditelj ima radni odnos.

 

Na navedenu molbu/žalbu nisam nikada dobio odgovor, dok mi nije prošli tjedan došla Tužba za ogluhu na navedenu odluku da cjelokupni iznos stipendije moram uplatiti odmah.

 

Financijska situacija se nije puno popravila mada sam sada u radnom odnosu na određeno i kao apsolvent završavam fakultet, primoran sam prvo pokušati ovako tražiti savjet što da učinim sljedeće pa onda unajmiti odvjetnika ako do toga dođe jer piše da imam 30 dana da dostavim svoju stranu priče.

 

Važno je napomenuti kako posjedujem cedulju hrvatskih pošti sa datumom kada je posljednja molba/žalba poslana. U tužbi gdje su priloženi dokumenti s kojim me utužuju, nema odluke kojom su prvo oslobodili me od vraćanja stipendije, već je samo odluka gdje piše da moram vratiti cjelokupni iznos.

 

Unaprijed hvala na svakom savjetu i odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne. U odluci nisu nigdje napisali obrazloženje ili ga naveli u bilo kojem drugom službenom dokumentu. U novoj odluci gdje traže sve novce nazad su samo naveli kako ona čini prijašnju odluku ništavnom.

 

Saznanje o razlogu promjene odluke smo dobili usmeno od poznanika koji je rekao da je razlog navedeni telefonski razgovor zbog kojeg je pravnica zbog ljutnje i pakosti pokrenula novi postupak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija