Jump to content

Drugi dohodak u 2017.

Viperus

Preporučene objave

Ja imam stalan posao i tu firma uredno plaća doprinose. Kao programer katkad radim honorarno putem autorskog ugovora. I na to poslodavac uredno plati doprinose, što ispadne malo više od 20% bruto iznosa.

Sad vidim da u 2017. honorarci moraju plaćati i zdravstveno i mirovinsko. Odnosi li se to i na mene, pošto ja već plaćam zdravstveno i mirovinsko na stalnom poslu?

Ako se odnosi na mene, hoće li mi barem mirovina biti veća zbog ovih doprinosa ili?

Dijeli na drugim stranicama

Ja imam stalan posao i tu firma uredno plaća doprinose. Kao programer katkad radim honorarno putem autorskog ugovora. I na to poslodavac uredno plati doprinose, što ispadne malo više od 20% bruto iznosa.

Sad vidim da u 2017. honorarci moraju plaćati i zdravstveno i mirovinsko. Odnosi li se to i na mene, pošto ja već plaćam zdravstveno i mirovinsko na stalnom poslu?

Ako se odnosi na mene, hoće li mi barem mirovina biti veća zbog ovih doprinosa ili?

Nisam stručnjak, ali odgovor je da. Samo pitanje je koliko će ti porasti mirovina zbog toga. Isto tako pitanje je što će biti za 10, 20 godina sa mirovinskim sustavom ... Kod određivanja visine mirovine gledaju se neki bodovi - što više uplatiš imaš više bodova, dakle veću mirovinu.

Ažurirano

Imam i ja pitanja za Drugi dohodak u 2017. :)

Da li je 24% uvijek ili i tu vrijedi 36% nakon neke cifre?

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija