Jump to content

Kriminal u RH i ZK


Jethro

Preporučene objave

prošle godine upada mi u šupu lik. razvaljuje lokot i uhvatim ga. zovem policiju i legitimira čovjeka, čovjek pokaže radni nalog grada zagreba da promijeni bravu na svojem prostoru na mojoj adresi (centar grada, ulična zgrada). čovjek veli valjda je to taj prostor upirući prstom na moju šupu.

policija ga opominje, pita me da li mi nešto fali, šteta je malena i nikome ništa.

 

provjerom zk, vidim da je prije nekoliko mjeseci RH upisala temeljem odluke novu etažnu jedinicu u zk.ul. - vlasništvo poslovnog prostora x m2. takav prostor nikada nije postojao niti postoji na mojoj adresi. tražim ih papire i vele da im je od 1987 taj poslovni prostor u imovinskoj knjizi i to je sve. prije valjda nije ni postojao.

sada oni mene tjeraju iz moje šupe koja je puno manja od tog "njihovog" prostora koji se fantomski našao u zk.

cijela zgrada je neetažirana. nitko nema crno na bijelom koliki mu je stan i sl. a eto, baš njihov prostor je velik x m2. ne postoji tako nešto ne samo u mojoj zgradi, nego u cijeloj ulici.

 

dakle, upiše rh poslovni prostor koji ne postoji u vašoj kući.

da li to ima negdje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Poštovani,

 

Moram priznati da su ovakvi slučajevi česti u zadnje vrijeme.

 

To iz razloga što je u cijeloj RH u tijeku postupak povezivanja zemljišne knjige i knjige položenih ugovora (dalje GK i KPU), a neetažiranih zgrada i nebodera ima jako puno.

 

U toj nesređenoj situaciji vidio sam da JLS nastoje ishoditi čim bolju pravnu, ali i faktičnu poziciju do poziva na izlaganje i povezivanje GK I KPU, kako bi na raspravi sud mogao, a često puta imao i jedini izbor da upravo JLS upiše kao vlasnike tih prostora.

 

Znači nemojte se pustiti "vući za nos".

 

Potrebno je da u ugovoru o kupnji/stjecanju stana provjerite kako točno glasi naziv tog prostora. Da li je naveden kao drvarnica ili kao šupa ili kao spremište. To je vrlo relevantno. Ako je drvarnica, a u zgradi se grijete na drva, to je nesumnjivo pripadak Vašeg stana i to Vam nitko ne bi smio oduzeti. Malo je drukčija priča ako piše spremište. U tom slučaju to ne mora biti Vaše, jer spremište može biti i zajednički dio zgrade.

 

Nakon toga pogledajte u međuvlasnički ugovor ako ga zgrada ima i u ugovor s upraviteljem zgrade, te potražite u istima što je navedeno kao zajednički dijelovi zgrade. To je također relevantno. Ako u tim dokumentima nema Vaše drvarnice/šupe/spremišta, ona je nesumnjivo Vaša, a JLS neka si ide svoj poslovni prostor tražiti negdje drugdje.

 

evo, nadam se da sam vam barem malo pomogao.

 

Lp.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija